Открийте ни и в

България

Дългове към банки имал погребалният агент, заравял възрастни хора в гората

51-годишният Георги Енев е в ареста с обвинение за измама

публикувано

на

Погребалният агент Георги Енев от Банкя сам се е похвалил във Facebook, че е започнал нова работа като управител на траурна агенция, показа проверка на “24 часа”. Това се е случило през 2018 г.

51-годишният Енев е в ареста с обвинение за измама. В последните 2 дни криминалисти намират в гората около Банкя труповете на възрастни хора, които агентът е трябвало да кремира, но е лъгал близките им и е заравял телата в плитки гробове. Сам е признал за престъплението.

Георги Енев е собственик на погребална агенция “Орион” и е в бранша от 20 г. Имал е две дружества за траурни услуги. Прави впечатление, че и двете са запорирани заради дългове на Георги към банки.

Изровиха седем трупа в гора край София

Траурната агенция, която участва в измамата не работи от два дни, показа проверка на bTV.

“Използвам неговите услуги винаги, когато имам починал близък. Преди три години почина майка ми, кремираха я. Миналата година почина баща ми, пак тази фирма го кремира”, разказа Весела Стоянова, дъщеря на един от починалите.

Тя се усъмнила във фирмата, след като разбрала за откритите човешки останки.

“Една година непрекъснато сънувам баща ми и реших да проверя в крематориума. Майка ми е кремирана там, но баща ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората”, споделя тя през сълзи пред bTV.

Междувременно стана ясно, че задъраният мъж си е признал за 50 незаконни погребения. Сигналът за нерегламентираната дейност дошъл от свещеник, който извършил погребение в гробището.

“Привечер отчето ми сигнализира, че са видели човешки останки на нерегламентирано място. Самите гробари са обърнали внимание на свещеника”, каза кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено