Открийте ни и в

Интересно

Дядото на хипстърите – модна икона на Берлин (СНИМКИ)

На 15 години напуска училище и се пробва в занаят, който днес бихме определили като дизайнерски, но не се увлича и продължава с обучение за готвач

публикувано

на

Дядото на хипстърите - модна икона на Берлин
Сн.: Facebook/Günther Krabbenhöft

Дядото на хипстърите и модна икона на Берлин, 77 годишният мъж, не винаги е бил толкова млад, колкото сега. Гюнтер Крабенхьофт е бил вече стогодишен.

Embed from Getty Images

Легендата за него създава случаен английски турист, който публикува негова снимка с надпис: “ Вижте този 104-годишен е по-стилен от всички нас и танцува в най-модерните клубове на Берлин.“ Тази снимка обикаля света и мълнеоносно прави популярен, дядото на хипстърите. Гюнтер Крабенхьофт не забелязва шума около себе си, защото по него време няма компютър или смартфон. Тогава той, все още е само на 69 години.

Техно клубовете започва да посещава, когато две млади момичета му отправят покана и той вижда в това своя шанс. Твърди, че винаги е искал да е от тази култура, но се е притеснявал от притеснението на другите за него – дали няма да получи сърдечен арест. Увлича се в музиката, в настроението и само веднъж седмично – в неделя – извършва това свещенодействие почти като посещение на църква и благодари на Бог за радостта от живота.

Embed from Getty Images

Гюнтер Крабенхьофт е отгледан в малко селце, близо до Хановер по строгите правила на родителите си – „какво трябва да мислят хората за нас“. Споделя, че като дете не е бил аутсайдер, но не е бил и мейнстрийм, а просто по-оттеглен и тих.

Embed from Getty Images

На 15 години напуска училище и се пробва в занаят, който днес бихме определили като дизайнерски, но не се увлича и продължава с обучение за готвач. В тази професия също не вижда себе си, въпреки че дълго времe си изкарва хляба с нея. Един ден му се налага да смени мястото си за живеене и от Хановер се мести в Берлин, докато чака позиция за готвач на пътнически кораб на линията Хамбург – Америка. Така попада на съвсем нова атмосфера – столична, алтернативна и завладяваща с пъстър нощен живот, без полицейски час.

Embed from Getty Images

Днес живее в Берлин, известен със своето ексцентрично облекло и начин на живот. Може да бъде срещнат по берлинските улици и почти винаги е възприеман като атракция. Хората се снимат с него, а самият той има над сто хиляди фенове в Instagram. Често до него е една друга забележителна обществена личност – Britt Kanja. През 2020 година издава своята първа книга с подходящото заглавие – “Бъди просто себе си”

Берлин го среща, обаче и с една друга действителност – тази на отчаянието. Трудният живот на някои хора го предизвиква да се радва на малки неща, като фунийка сладолед или среща с приятели.

Макар и баща на дъщеря, през 70 -те години, Гюнтер става известен и като един от първите гей – бащи, организира с група приятели съседска общност и заедно купуват парче земя в Берлин, като сградата, пълна с боклуци по онова време не струва нищо. Успява да купи дори собствена гробница, като се обръща към приятелите си: „Момчета, имам голям гроб! В едно от най-карсивите гробища!“ И светкавично прави списък с чакащи. Споделя, че бившата му жена също е погребана там. Нарича гробницата си – „нашата бъдеща къща“. Представя си живота след смъртта като рейв сесия от посетителите си, които разклащат надгробните плочи.

Embed from Getty Images

Хипстър дядото на Берлин, въпреки създадените вече отношения със смъртта е влюбен в живота, диското и клубовете. Ето какво написва в своя Instragam профил през един октомври:

„Има дни, в които се чувствате изключително оживени, чувствате се “ДИСКО”, далеч от действителната си възраст, отвътре и отвън. Чувствам се толкова добре, толкова оживено, толкова оживено и безкрайно отстранено от мудността на толкова много дни в живота. Тогава усещам, че ръцете ми са твърде къси, за да прегърна света. Тогава сърцето ми бие в ритъм, както се чувствах като млад мъж на първа среща или във фазите на влюбване.

http://gty.im/1199640646

Всички тези емоции и реакции са все още вътре във вас, прашни и неизползвани дълго време, те лежат в кутията на детството, младостта и ранната зряла възраст и чакат своето възраждане. Всички тези чувства винаги могат да се използват по всяко време, защото почти нямат срок на годност. Така че, ако отново се почувствате като “ДИСКО”, тогава трябва да отворите кутията за чувства, без значение дали 30- 50-70, или кой знае на колко години. И тогава просто опитайте всичко отново. Забавлявайте се с това.“

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА