Открийте ни и в

България

Д-р Станимир Хасърджиев: Пациентите в момента са заложници на здравната система

Сега е важно хората да се информират сами, защото на места дори джипитата отказват да ги преглеждат, спират и да си вдигат телефоните

публикувано

на

Сн: Bapemed.org/

Д-р Станимир Хасърджиев, един от основателите и председател на Националната пациентска организация споделя за новите ограничителни мерки, наложени на българите със заповед на здравния министър за ограничаване на COVID-19 и влиянието на пациентите и ще може ли здравната система по този начин “да си поеме глътка въздух” в пика на пандемията.

“Изгубихме ценно време от 6 месеца, не го използвахме адекватно за подготовка и посрещане на втората вълна на заразата, за подготовка на здравната система, за реорганизация в болниците. Но ние дружно – и управляващите, и обществото ни, доведохме до това да лъснат всички недостатъци в здравеопазването.

Надявам се поне да си направим важните изводи и занапред да не допускаме такива трагедии, като тези, които се случват сега”, сподели пред novini.bg той.

Лекар с коронавирус продължи работа на първа линия

Втората вълна бе прогнозирана, но според него на народа не му се е вярвало. Той изрази и надежда, че броят на заразените ще намалее и болниците вече ще могат да посрещат нуждата от помощ за пострадалите.

Специалистът добави, че сме държавата с най-много болници на глава на населението в цяла Европа приема всички болни пациенти. Висока смъртност на фона на броя на заболелите и в съпоставка с тези в другите европейски страни. Това показва, че нашата система не става, не е ефективна и полезна за хората.

Заразените с коронавирус в САЩ вече са над 13 милиона

“Лекарите бяха превърнати в писари, които се надлъгват със здравната каса, за да могат все пак да си изхранват семействата. Всичко това се случи заради интересите на една шепа хора, които се обогатиха през годините и продължават да го правят”, добави Хасърджиев.

Той посъветва гражданите да се информират сами за болестта, защото на места дори джипитата отказват да ги преглеждат и приемат, спират и да си вдигат телефоните. Важно е хората да знаят какви симптоми да следят в състоянието си, кои от тях са критични и са за болници, но не е нужно всички да се тълпят там, та и здравите да се разболеят.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА