Открийте ни и в

България

Еврика! Акт 16 за интерконектора с Гърция. Фон дер Лайен реже лентата (ВИДЕО)

Директорът на “Булгаргаз” Деница Златева потвърди, че пускането в експлоатация на интерконектора ще понижи цената на синьото гориво у нас.

публикувано

на

Един акт 16 зарадва цяла България. Днес, 28 септември, вече има разрешение за ползване на интеркотектора с Гърция. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков го показа. Той отчете издаването на разрешението като огромен успех за служебното правителство.

“Служебното правителство рапортува пред вас с една от основните задачи, които имахме да свършим – да осигурим техническата готовност за пускане на обекта”, каза регионалният министър.

Председателят на КЕВР Иван Иванов увери, че след излизането на Акт 16, още в четвъртък ще бъде изготвен съответния доклад и в петък КЕВР има готовност да обсъди и финалните решения, които са необходими, за да може

на 1 октомври интерконекторът да бъде открит официално.

На събитието ще присъстват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентите на Северна Македония и Сърбия, както и гръцкият премиер. Домакин на церемонията ще е българският държавен глава Румен Радев.

Путин за бившия си шеф: Ударете го по главата, увийте го в килим и ще го погребем тук

Директорът на “Булгаргаз” Деница Златева потвърди, че пускането в експлоатация на интерконектора ще понижи цената на синьото гориво у нас.

“Благодаря на КЕВР за усилията,

и на служебното правителство, успешно да стартира интерконектора на 1 октомври. Видно е и от цената, която заявяваме, и от разликата, която съобщих при доставка през временната точка и на точка в договора какъв е ефекта върху бизнеса и върху потребителите. Що се отнася до “Булгаргаз” се надяваме, че чрез тези процедури

Без секс от 27 години: 82-годишна баба наваксва в кревата с 36-годишен и се чувства „като девица“

ще постигнем устойчива и добра конкурентна цена.

Все пак те за обвързани и с борсите и сме зависими каква е волативността на борсовите индекси. Надявам се такива стресови увеличения да бъдат избегнати , но се намираме в сложна геополитическа обстановка и не всичко е в ръцете на обществения доставчик. Каквото зависи от нас, ще направим, да има добър микс на цената.”, изтъкна тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено