Открийте ни и в

СВЯТ

Евролидерите в Брюксел: Преговорите продължават

Продължава противопоставянето на Дания, Австрия, Нидерландия и Швеция спрямо финансовия план. Четирите страни настояват получаването на грантове и финансиране на страните, пострадали от коронавируса, да става с пълното одобрение на всички страни членки

публикувано

на

В Брюксел се провежда първата присъствена среща на евролидарите след началото на пандемията.

В белгийската столица държавните и правителствените ръководители обсъждат Плана за възстановяване на Европа в отговор на кризата, както и Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г.

Заради мерките и обстановката с COVID-19 делегациите на евролидерите са в намален състав. На вчерашния старт те се “здрависаха” с лакти. Отново заради мерките и журналистите нямат достъп до сградата на срещата.

Преговорите са изключително тежки – вчера те продължиха 13 часа. На излизане, малко преди полунощ, коментарите не бяха позитивни.

И днес дискусиите продължават. Има вероятност срещата да бъде удължена до утре или до понеделник. Причина за това е, че част от лидерите не искат да се връщат отново през август.

Продължава противопоставянето на Дания, Австрия, Нидерландия и Швеция спрямо финансовия план. Четирите страни настояват получаването на грантове и финансиране на страните, пострадали от коронавируса, да става с пълното одобрение на всички страни членки.

Вчера рожден ден имаше германският канцлер Ангела Меркел. Тя получи редица подаръци, сред които сребърен мускал с розово масло от премиера Бойко Борисов и диригентска палка в знак на почит.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено