Открийте ни и в

България

Една жалба и шест сигнала са постъпили в ЦИК към 10:30 ч. (ВИДЕО)

На балотажа се гласува в 13 234 избирателни секции

публикувано

на

Сн: FB/@cikbg

Към 10:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили една жалба и шест сигнала, съобщи зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Жалбата е от председател на СИК, която е работила на 14 ноември, е сменена с решение на ЦИК. Решението на ЦИК остави жалбата без уважение и потвърди решението на РИК-Смолян. Има подадени няколко сигнала за нарушени избирателни права. Един от тях е свързан с това, че избирателят е бил извън страната на 14 ноември, подал е заявление, че ще гласува там. Съответно е изключен от избирателните списъци по постоянен адрес и фигурира в списъка на заличените лица, но в крайна сметка тези избиратели са успели да гласуват”, обясни тя.

Постъпил е и сигнал за предизборна агитация, но той предстои да бъде разгледан на следващото заседание на ЦИК.

Изчезнаха картите за машини в бургаска секция

На балотажа за президентския пост в страната се гласува в 13 234 избирателни секции. Подвижните секции за лица с трайни увреждания са 341. В болници и социални заведения са образувани 181 секции, толкова са подвижните урни и за карантинираните.

“В местата за задържане има открити 14 избирателни комисии. Извън страната този път са 749 секции, тъй като снощи получихме съобщение от МВнР, че в Ерфурт една от двете избирателни комисии е закрита. Тъй като е преценено, че избирателите там могат да гласуват в една избирателна секция”, добави Матева.

Броят на секциите в страната, в които ще се гласува с машини е 9399, но с две машини ще се гласува в 1981 от тези секции. Извън страната в 208 секции с машини, като в 1288 от тях с две машини. 11 716 машини ще бъдат използвани днес за гласуване.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА