Открийте ни и в

България

Екатерина Захариева: Не си представям България без НАТО

публикувано

на

Трябва да говорим повече за нещата, които ни обединяват, отколкото за нещата, които ни разделят. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева преди началото на днешната среща на външните министри от НАТО в Брюксел.

Не считам, че НАТО е в мозъчна смърт, ако беше в такава, нямаше да сме тук. Всички сме тук. Това не означава, че нямаме някои различия. Важното послание е да бъдем обединени – това е моето желание и желанието на България, добави вицепремиерът.

Тя отбеляза, че тази година България достига отбранителни разходи от три процента от БВП. Изпълняваме си плана за увеличаване на средствата за отбрана до 2024 г. така, както сме поели ангажимент през 2014 г., всеки трябва да носи своята отговорност, добави Захариева.

Вицепремиерът допълни, че българските отбранителни разходи не включват само купуването на нови изтребители, а и проекти за пехотата и военноморските сили.

Сигурността на Европа е пряко свързана с НАТО и САЩ, и това никой не отрича. Надявам се в края на срещата да успеем да излезем единни, както и досега сме успявали да бъдем, заяви вицепремиерът.

По нейните думи съюзниците трябва да покажат, че въпреки различията, са обединени от общи ценности. “Не си представям отбраната и сигурността на България без съюзничество в НАТО – политически съюз на споделени ценности”, допълни Захариева

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено