Открийте ни и в

Съд и прокуратура

Екип на Тръмп намери и предаде още два документа, маркирани като секретни

Четири претърсвания са осъществени, на фона на опасения от Министерството на правосъдието, че не всички документи са били върнати

публикувано

на

Тръмп излъга за данъците: не е бил проверяван

Два документа, маркирани като секретни, са били открити в хранилище във Флорида по време на претърсване от екип, нает от адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп, е казал пред CNN източник, запознат със ситуацията.

Документите са предадени на ФБР. По време на претърсването на четири от имотите на Тръмп не са открити други документи с маркировки за секретност, е казал източникът.
Екипът е претърсил “Тръмп Тауър” в Ню Йорк, голф клуба в Бедминстър, офис във Флорида и складовото помещение, където бяха открити двата документа и където General Services Administration изпрати вещите на Тръмп, след като той напусна Белия дом.

Четирите претърсвания са осъществени, на фона на опасения от Министерството на правосъдието, че не всички документи са били върнати на федералното правителство. Извършените през последните седмици претърсвания бяха наблюдавани от правния екип на Тръмп, каза пред CNN друг запознат източник.

Мигранти бягат от самолет, приземен заради фалшиво раждане

Адвокатите на Тръмп са предложили да позволят на федералните следователи да наблюдават претърсването в имота му в Бедминстър, но това предложение е било отхвърлено. Като са взели предвид отговорът на Министерството на правосъдието, адвокатите на Тръмп не са направили подобно предложение при претърсването на другите имоти.

Би било изключително необичайно Министерството на правосъдието да наблюдава претърсвания, които не се извършват от правоприлагащите органи. От там няма коментар.

Според предишно съобщение на CNN юридическият екип на Тръмп обмислял да позволи на федералните власти да претърсят Мар-а-Лаго отново, за да задоволи изискването на правосъдното министерство да бъдат върнати всички документи с чувствително съдържание.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено