Открийте ни и в

България

Екип от френски и българи лекари ще оперира Християн Пендиков

Християн получава заплахи и до този момент

публикувано

на

Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на много държавни институции в РСМ към българите, смята председателят на фондация “Македония”.

“На Християн му предстои операция днес. Ще бъде оперирана челюстта му, която е счупена на три места. Ще го оперира екип от френски и български лекари, българската държава се е погрижила”, това каза председателят на фондация “Македония” Виктор Стоянов за състоянието на Християн Пендиков, който бе пребит в Охрид миналата седмица.

“При самия побой свидетели са извикали полиция. От полицията са отвърнали, че няма да дойдат щом става дума за него. Отказана е и линейка. Опитал се е да стигне пребит до полицията, после отива в болницата. В болницата са му казали, че няма какво да направят за него и да се прибере вкъщи, за да чака ред за операция”, каза още по БНТ.

“Бил е в заведение с приятелка. Дошли са трима души, единият е публична фигура в Охрид. Той започнал публично да го налага пред хората. Медиите в РСМ оклеветиха Християн и опитаха да изкарат това етническо гонение като кръчмарски побой. Смятам, че той ще иска да съди тези медии, които го изкараха престъпник. Християн няма никакви регистрации в полицията, той е активист на Червения кръст от дете”, коментира още Стоянов за побоя над Християн, който е секретар в българския културен клуб “Цар Борис Трети” в Охрид.

“Християн получава заплахи и до този момент. Онлайн заплахи, че ще дойдат в България и ще го убият”, заяви председателят на фондация “Македония”.

“Тенденциозно и дискриминиращо е отношението на много държавни институции в РСМ към българите. Българите, които живеят там се страхуват за живота си”, заяви Стоянов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено