Открийте ни и в

Ние от BG VOICE обичаме работата си, заредени сме с ентусиазъм и вярваме в успеха. Всеки ден обективно и достоверно създаваме съдържание за информационния сайт BG VOICE, вестник BG VOICE и Радио BG VOICE. Работим 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, от двете полукълба на света. Вдъхновяваме сe от успехите на българите в САЩ и Канада, следим в детайли американската и българската политика, икономика, светски живот и всичко интересно от България, Америка и света. Нашите експерти съветват читателите си как да управляват парите си и стигаме до десетки хиляди души всеки ден - българи, живеещи по целия свят. Всеки от нас дава всичко от себе си, за да имат сънародниците ни в САЩ и Канада възможност да се информират от истински професионални медии.

Ясен Дараков

Издател и Главен редактор

Ясен Дараков е издател и главен редактор на всички платформи на BG VOICE. Завършил е Икономическия университет във Варна. След това специализира телевизионни новини във филиали на CBS и АВС в Атланта. Продължава кариерата си като продуцент на новинарски емисии във филиали на ABC и FOX. През февруари 2011 г. стартират с Николай Кръстев вестник BG VOICE, който бързо се превръща във водещата медия за българите в Северна Америка. Той създава и първата телевизия за българите в чужбина BiT - с две студиа от двете страни на Океана. През ноември 2015 г. се оттегля с екипа си. През следващите години медийната група на BG VOICE се разширява с портала www.BG-VOCIE.com, мобилното приложение BG LINKED и Радио BG VOICE. В кариерата си е отразявал няколко президентски кампании в САЩ, урагани и други природни бедствия, тероризъм и сигурност, криминални новини и всякакви теми като кореспондент на двете най-големи телевизии в България - bTV и NOVA. Дараков е единственият български журналист, канен да отразява червения килим на наградите “Оскар” от 2012 г. насам.    

Галина Петрова

Журналист

Галина Петрова е завършила журналистика във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Година преди да емигрира в САЩ, тя специализира история на печатната преса в Сиена, Италия. От 2011 година насам е част от екипа на най-четения български вестник в чужбина BG VOICE. През 2013-та тя е сред групата журналисти, създали първата българска телевизия в чужбина BiT, където работи до 2015 г. като продуцент и водещ. Работила е по редица криминални разследвания и съдебни дела в САЩ, президентски кампании, природни българи.    

Сибила Патси

Редактор

Сибила Патси е завършила „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е като медия мониторинг в партия Съюз на Свободните Демократи, а по-късно и като редактор в създадената в Чикаго телевизия BiT. Завършва и магистърска програма по „Интегрирани маркетингови комуникации“ в Roosevelt University в Чикаго. В екипа на BG VOICE e от 2016 г    

Вера Александрова

Редактор

Вера Александрова е от София, завършила е Френската гимназия и Българска филология в Софийския университет. Журналист с над 20 години стаж като парламентарен репортер и редактор в няколко български вестници и сайтове, сред които „Сега“, „Дневник“, Dnes.bg. Автор на материали и репортажи, посветени на българската политика и обществения живот в България. Автор и на интервюта с няколко председатели на парламента, партийни лидери и депутати. Присъединява се към BG VOICE през 2018 г. като отговорен редактор и заедно с останалата част от екипа създава всяка седмица най-четения български вестник в чужбина.    

Валерия Динкова

Уеб редактор

Валерия Динкова е завършила ТВ журналистика и Индология в СУ „Св. Климент Охридски“. Още в студентските си години започва да работи като репортер в ТВ “7 дни“. В продължение на години е международен редактор в „Евроком“, където отразява терористичните атентати в САЩ и войната в Ирак през 2003 г. По-късно работи като продуцент на новини в ТВ+ и BiT. Към екипа на BG VOICE се присъединява през 2019 г. като уеб редактор.    

Боян Димитров

Уеб редактор

Боян Димитров е разследващ, криминален и съдебен журналист в последните 10 години. Работил е в няколко ежедневника в България и е носител на редица награди, сред които две международни. Кариерата си започва едва на 18 години във вестник „7 дни спорт“, а след това се прехвърля към изданията на „Нова българска медийна група“. За кратко администрира няколко сайта, след което през 2019 г. се присъединява към екипа на BG VOICE като уеб редактор.    

Гергана Тодорова

Връзка с читатели

Гергана Тодорова идва през 2000 г. в Шарлот в една от „топ 10” най-големи компании в САЩ в сферата на аграрния бизнес веднага след като завършва Строителен техникум „Аграрен Бизнес и Мениджмънт” в Пловдив. В края на 2005 г. се мести в Чикаго, а през 2010-а се дипломира в област „Криминално право”. От 2012-а до момента работи като агент на недвижими имоти. Тя е Лицензиран Експерт по Договаряне „Certified Negotiation Expert”, което статистически е едно от най-търсените качества в един агент, както е й Лицензиран Експерт пo Вътрешен и Външен Дизайн “Certified Staging Consultant”, което пък е в помощ на всеки неин клиент, който е в процес на продажба на своя дом. Трета поредна година достига ниво “President club”, което я поставя в списъка на Топ 5 при Агентите по продажби в компанията, за която работи, както и се нарежда в списъка на „Топ Агентите” на щатско и национално ниво, което я поставя рамо до рамо с имена, утвърдили се в бизнеса от десетилетия. Гергана предлага статии за всичко по-интересно на имотния пазар. Дава съвети и консултации както на нашите сънародници, живеещи в Чикаго и предградията там, така и на хора от цял свят, имащи нужда от нейнoто експертно мнение.    

Ангел Сапунджиев

Връзка с читатели

Ангел Сапунджиев е роден в Пловдив, но заедно със семейството си се мести в Чикаго през лятото на 2002 г., само на 15-годишна възраст. Неговата страст и любов към работата с хора и тънкостите на световния бизнес го тласка към финансовата сфера, когато е на 19, и все още изучава тази наука в колежа. През зимата на 2005 г. Ангел получава страхотния шанс да работи и да се учи под директното ръководство на Бръд Хол, който по това време е един от най-добрите финансови специалисти в Чикаго, и в следващите 13 години те работят рамо до рамо, до самата смърт на Бръд през април 2018-та. С наученото от своя учител и личния опит, придобит през последните 14 години, работейки с хиляди семейства, Ангел е ентусиазиран да споделя тънкостите на финансовата система в Америка с цялата българска общност във всяка една от своите статии, които излизат всяка седмица в BG VOICE. Той отговаря на читателски въпроси,свързани с личните финанси.    

Кристиан Слав

Редактор "Спорт"

Кристиан Слав е завършил Българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Oт 1999 г. започва да работи в областта на предпечата като страньор във вестник "Планета Спорт". Професионалният му път минава и през "Монитор", "Телеграф" и други софийски всекидневни и седмични печатни издания.    

Люба Момчилова

Редактор

Люба Момчилова има повече от 35 години стаж в медиите. Завършва Техникум по полиграфия и фотография - София, и „Журналистика и масмедии” в УНСС. Започва работа в ИПК „Родина” като специалист „Информационно-документационна система”. Работи във вестник „Труд” като редактор предпечатна подготовка, в „Аз, жената” като журналист и в здравния вестник „Доктор” като журналист, редактор. Едновременно с това е и стилист коректор. Интересува се от здравеопазване, социална интеграция, новини, спорт, туризъм, познава в детайли повечето уникални места в България.    

Владимир Александров - Томси

Уеб дизайнер

Влади е автор на графичните опаквки, дизайна и изработката на телевизионното студио на BG VOICE в Чикаго. Той е оператор и монтажист на много от видео съдържанието на BG VOCIE. Завършва телевизионна и кино режисура и анимация в НБУ, специализирал е в CNN. Автор и оператор на 3 документални филма за българските църквите в Турция. Работил е по проекти за трите най-големи телевизии в Българи, 9 години в TV7 като главен дизайнер и автор на много от графичните опаковки на телевизията и предаванията. Разработва визуалната концепция и графичната опаковка на телевизия BiT. Senior motion designer в Topform studio за филмови и тв реклами.