Открийте ни и в

България

Експерти уверяват: В България няма опасност от настъпване на продоволствена криза

Ето какво още каза председателят на Комисията за защита на потребителите

публикувано

на

Известни основания за повишаване на цените на стоките има. В България засега няма никакъв риск от изчерпване на стоките от първа необходимост. Това заяви председателят на Комисия за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНТ.

Той увери, че няма опасност от настъпване на продоволствена криза. Маргаритов призова хората да не се подават на такива неверни информации и манипулации. КЗП ще засили проверките по Велиденските празници.

Когато сме разумни, когато следим информацията, която търговецът трябва да ни предостави за срока на годност и цената, ще могат да се направят разумни сделки и да се сложат на масата всички необходими продукти, подчерта Маргаритов.

Асен Василев: Най-кризисният месец за България по отношение на инфлацията ще бъде март или април

Според него трябва да се компенсират загубите от повишените цени за търговците на туристически услуги. Маргаритов настоя всичко, което пише в хубавите туристически обяви и в нарисуваните картинки, да бъде даване на потребителите.

Маргаритов се надява летният сезон да се върна към параметрите от предишните години. Би трябвало да се види още през май месец превантивно готовността на търговците да започнат летния сезон – да спазват закона и офертите си.

Председателят на Института по анализи и оценки в туризма Румен Драганов заяви пред БНТ, че има много голям интерес към България. В първата десетдневка на май около 200 000 души ще бъдат в планините.

“Пълно е с народ и хората като цяло по време на пандемията се отвориха към природата. Цяло лято българските планини ще бъдат пълни”, смята Драганов.

Той посочи, че драмата идва от цената на електричеството. Такъв интерес към българските летища, толкова много полети – европейски и нови дестинации Драганов не е виждал досега. От Полша ще имаме непрекъснато кацащи самолети. Ние очакваме много силен натиск през лятото. Дори и днес София е пълна с чужденци, като дори само за днес има над 240 полета. Интересът се измести и затварянето на някои пазари и дестинации пренасочват чужденците към нашата страна, посочи Драганов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА