Открийте ни и в

ИМИГРАЦИОННИ

ЕК: 9,75% са отказите на визи за българи за САЩ

публикувано

на

сн. Архив

САЩ са постановили откази за издаване на виза при 9,75 на сто от молбите, подадени от български граждани миналата година. Това показват данни, представени днес от Европейската комисия, съобщи БТА.

България отчита траен спад на отказите – от 17,3 на сто през 2015 г., 16,9 на сто през 2016 г., 14,97 на сто през 2017 г. и 11,32 на сто през 2018 година. За да отпаднат визите, необходимо е отказите трайно да бъдат под три на сто, или под два процента в две последователни години, уточнява комисията.

При Румъния също се отчита спад в броя на отказите до 9,11 на сто за миналата година. България и Румъния за първи път постигат количество на отказите под 10 процента, отбелязва ЕК.

За миналата година Кипър отчита 2,78 на сто откази, а Хърватия – 4,02 на сто. Посочените четири държави са единствените от ЕС, за чиито граждани САЩ все още изискват виза за краткосрочен престой или транзитно преминаване.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ИМИГРАЦИОННИ

Иммиграционните удължиха срока за затваряне на офисите си заради коронавируса

публикувано

на

Виж цялата статия

Службaта за гражданство и имиграция на САЩ (USCIS) обяви, че офисите й ще останат затворени до 7 април заради кооронавируса. Първоначално се очакваше, че имиграционните може да дсе върнат на работа на 1 април. Промяната засяга всички полеви служби, служби за убежищa и центрове за приемане на молби, които събират пръстови отпечатъци и биометрични данни.

Така няма да се извършват услуги на място, включително интервюта и церемонии по натурализация.

Служителите ще продължат да работят по услуги, които не изискват личен контакт с обществеността, каза говорител на агенцията. Офисите на службата ще изпращат известия до кандидатите с планирани интервюта и церемонии по натурализация, които няма да се състоят поради така стеклите се обстоятелства. Интервютата за убежище ще бъдат отменени и автоматично разсрочени с нова дата и час.

САЩ спират арестите на нелегални имигранти заради епидемията

Хората, които имат час за интервю, определен чрез платформата InfoPass, трябва да си насрочат ново интервю чрез службата за имиграция, веднага щом офисите й отворят.

Освен това САЩ прекратяват издаването на всякакви имигрантски и не-имигрантски визи на редовна основа за повечето страни в света заради коронавируса, съобщи говорителка на Държавния департамент, цитирана от Ройтерс.

Тя не посочи за колко и кои страни се прекратяват визовите услуги, но добави, че американските мисии по света ще продължат да предоставят спешни визови услуги „според наличните ресурси“. Ще продължат да се оказват такива услуги и на граждани на САЩ.

Издаването на визите ще бъде подновено „възможно най-скоро“, каза говорителката, без да посочи конкретна дата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ИМИГРАЦИОННИ

Мексико ще приема мигранти от Централна Америка, които търсят убежище в САЩ

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Външното министерство на Мексико обяви вчера, че ще позволи на ограничен брой мигранти от Централна Америка, които искат убежище в САЩ, да влязат законно на мексиканска територия.

Това се прави с цел да бъде намален броят на хората в американските гранични пунктове, предаде Ройтерс.

Според съобщението на министерството мексиканските имиграционни служби ще преценяват случай по случай кой да бъде допуснат в Мексико. Това ще става на групи под сто човека дневно и то само хора от Гватемала, Салвадор или Хондурас.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ИМИГРАЦИОННИ

САЩ спират арестите на нелегални имигранти заради епидемията

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Службата за контрол на имиграцията на САЩ обяви, че преустановява повечето арести и експулсирания на незаконно пребиваващи в страната заради предизвиканата от новия коронавирус санитарна криза, предаде Франс прес.

С цел да се защитят обществеността и нашите служители, ще съсредоточим усилията си върху лицата, които представляват риск за обществената сигурност и тези, които трябва да бъдат пращани в затвор за извършване на престъпление, съобщи имиграционната полиция.

Към другите незаконни имигранти операциите ще се отложат до края на кризата или ще се приложат алтернативни мерки на пращането в арест.

Що се отнася до арестите, които остават в сила, те няма да се извършват в или в близост до медицински центрове, освен при извънредни обстоятелства, уточни службата.

„Никой не трябва да се отказва от лечение, защото се страхува от акция по прилагане на имиграционните закони“, се казва в изявлението.

В САЩ пребивават незаконно над 10 милиона чужденци. Имиграционната полиция извършва по около 250 000 експулсирания годишно, като повечето от тях са на хора, които са били задържани за нарушаване на други закони.
В САЩ с новия коронавирус са заразени близо 9500 души, а 150 са починали. От началото на епидемията в страната активисти настояват да бъдат освободени задържаните в мигрантски центрове.

В понеделник дори беше внесена жалба срещу имиграционната полиция с искане да бъдат освободени най-уязвимите мигранти от център в северозападния щат Вашингтон, който е епицентър на вируса в САЩ. Съдилищата по имигрантски въпроси пък отмениха някои заседания, а други се водят по телефона.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada