На тая дата преди 9 години за шеф на ДАНС избраха Пеевски. Тогава лъсна сякаш видимо окончателно за почти всички, че мафията си има държава. Ден по-рано Христо Бисеров от парламентарната трибуна попита реторично Бойко Борисов "Боли ли, като ви вадят зъбите? Боли ли?!", а после се закани "Така ще бъде!".
Малко след това срещу Бисеров започна разследване за пране на пари и данъчни измами в особено големи размери. Малко по-късно прокуратурата така зле написа обвинението, че съдът на три инстанции не намери данни за престъпление и го оправда. Дори след това Бисеров осъди прокуратурата за 70 000 лева, които ние платихме с данъците ни.
Назначаването на Пеевски доведе до най-дългия непрекъснат протест срещу правителство в България - 413 дни, но и до създаването на неформалната "Протестна мрежа" (създадохме я в едно кафене на 5-ти август 2013). 13 души от тази неформална мрежа подадоха сигнал до прокуратурата срещу Делян Пеевски, майка му и Николай Бареков, като активистите от ПМ твърдяха, че има разминаване между стандарта на живот и декларираните от Пеевски доходи и посочваха данни за съмнително финансиране на Кръстева и Бареков, както и предполагаемо пране на пари.
Вместо разследване по сигнала прокуратурата започна проверка на подателите (сред които Антоанета Цонева и Христо Иванов) по контрасигнал от собственика на кафевия сайт-бухалка ПИК.
Година и малко след 14-ти юни 2013 Борисов се върна на власт и остана там цели седем години, разпределени в два мандата, ползващ се с подкрепата ма цялата медийна машина на Пеевски и неговите пудели (собствениците на ПИК, Труд и прочее цехове за клевети и лъжи) в замяна на щедри обществени поръчки, рекламни бюджети на европейски програми и политически чадър за всяка кражба.
Външният министър на Борисов от първия му мандат след тези протести, Даниел Митов, който зае категорични проевропейски и пронатовски позиции, беше разследван от прокуратурата за безстопанственост в големи размери и престъпления по служба. През април 2020 г. след множество пропуски от страна на прокуратурата Митов беше оправдан от съда, веднага след това стана член на ГЕРБ, а после и заместник-председател на ГЕРБ, за да се хвърли с голи гърди да брани Борисов по време на протестите на същото лято.
През лятото на 2020-та година в резултат на предавано на живо видео от една надуваема лодка от летния сарай на Доган избухват огромни антиправителствени протести, искащи същото, което искаха и тези, започнали #НаТаяДата през 2013 - мафията да напусне държавата.
В разгара на тези протести излязоха меко казано притеснителни снимки на голия Борисов, аудио записи с негови притеснителни изказвания, съдържащи информация за закононарушения, и видео записи на неговото чекмедже, пълно с пачки от по 500 еврови банкноти и златни кюлчета. След няколко различни версии Борисов си призна, че аудиозаписите са автентични, както и че снимките са правени в неговата спалня.
Знаете ли какво е общото между всички тези случаи, в които прокуратурата се проваля да състави аргументирано обвинение или отказва д разследва? Наблюдаващ прокурор е Боряна Бецова. Тя, въпреки неуспехите, има шеметна кариера, като се ползваше и с личната протекция на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, който я защитаваше във Висшия съдебен съвет (ВСС) от критиките по неин адрес, зачестили непосредствено преди повишението ѝ.
През 2015 г. тогавашният правосъден министър Христо Иванов поиска тя да понесе дисциплинарно наказание заради провалената проверка срещу Иван Данов, министър при Орешарски и архитект на летния сарай на Доган, но мнозинството във ВСС отказа.
Та днес, когато стават 9 години от назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, цяла кохорта прокурори загряват край тъча, за да походят в нейните обувки.
Точно днес, 9 години след назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, онези, на които Бисеров се закани, че ще им "вадят зъбите", партията на Бойко Борисов ГЕРБ обяви, че ще поиска вот на недоверие срещу единственото правителство, което скъса енергийната връзка с Русия - връзка, която Борисов не само не скъса, ами заздрави като построи "Руски поток" с 3 000 000 000 лева наши пари.
Това са фактите.