Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков ще заведе дело срещу служебния министър на културата Велислав Минеков заради "откровени лъжи и клевети".

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път", написа шефът на БНТ във Facebook.
Според Кошлуков Минеков в качеството си на министър си е позволил "да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ".
По-рано във вторник на пресконференция Минеков поиска от Емил Кошлуков да му разкаже за ТВ7, за фалиралата КТБ и Цветан Василев и за Делян Пеевски. Културният министър твърди, че шефът на БНТ е бил част от екипа на телевизия "Алфа" на партия "Атака".
Като тази подробност отсъства от биографията на изпълнителния директор, която е публикувана в сайта на националната телевизия.Минеков каза, че Кошлуков имал фирма, която също трябва да има рестрикции. "Той е в ръководството, мисля, става въпрос за "Нюфрейм медия БГ"", добави той.  Според Минеков Кошлуков е свързан с фирмите, които са санкционирани по закона "Магнитски".