Актрисата Ернестина Шинова е в листите на ВМРО за парламентарните избори през април. Тя бе представена от воеводите като дама, която ще краси кампанията.

Шинова, която е съпруга на режисьора и евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков, ще бъде последна в две листи – Варна и Шумен.

Сред кандидатите на ВМРО има и близки до БСП и до ГЕРБ кандидати. В списъците е експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков, който ден по-рано напусна БСП, и журналистът и икономист Кузман Илиев, който бе част от ръководения от Георги Харизанов Институт за дясна политика и неофициално се коментираше като едно от новите лица на ГЕРБ. Те са включени в листите от глажданската квота.

Изключеният от БСП варненски депутат Иван Иванов ще бъде в листата на ВМРО в морската столица.

Шефът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че в листите на формацията, която ще участва сама на парламентарните избори на 4 април, ще има 105 представители на гражданската квота, осем от които - водачи, а 15 - в трите столични района. Според него става въпрос за хора с характер, отстоявали демократични каузи и защитавали националните интереси.

Кандидати за депутати от гражданската квота на ВМРО са и ген. Кирил Радев, който е бил част от системата на МВР на различни позиции, проф. Христо Смоленов, който е експерт по антитероризъм, Димитър Александров, който бе представен като съпредседател на сдружение РОД, баща на четири деца и борец срещу Истанбулската конвенция, ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров и др.