Открийте ни и в

България

Ето каква е връзката на ИТН с Таки и лабораторията на Капитан Андреево

Бивш депутат от ИТН и настоящ съветник на Ива Митев е син на адвоката на сочения за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки

публикувано

на

Бивш депутат от ИТН и настоящ съветник на Ива Митев е син на адвоката на сочения за наркобос Христофорос Аманатидис – Таки, разкри разследващият сайт bird.bg.

Адв. Виктор Рашев в писан като пълномощник на Таки, а синът му Александър Рашев e бил депутат от Има такъв народ в предходното Народно събрание.

Александър Рашев е част от партията на Трифонов от самото начало, когато все още се наричаше “Няма такава държава”, преди съдебно решение да я принуди да си смени името.

И в двете версии на партията Рашев е част от арбитражно-контролната комисия на формацията.

След предсрочните избори през лятото на миналата година, Александър Рашев е бил народен представител на ИТН в кратко съществувалото 46-о Народно събрание. Бил е кандидат за народен представител и на последните избори, но не е успял да влезе в парламента.

"Таки-Маки", "Газ-мас": Изтече скандален запис за подкуп на "Капитан Андреево" (АУДИО)

Сега е един от експертите на партията в сектор правосъдие, които са представени на сайта като “хората зад Слави”. Наред с това е нещатен сътрудник на Ива Митева в сегашния парламент.

От 2019 г. Таки се вписва като управител на фирмата “Еврофинанс Фактор”, на която е собственик от 2008 г. Документите за промяната, както и последващите вписвания по партидата на фирмата са подадени от адв. Рашев, твърди проверката на Bird.bg. Дружеството е имало над 2 млн. лв. нетни приходи от продажби през 2007 г., но след това дейността му затихва и има спад до 40-80 хиляди лв. годишно, за да скочи рязко на половин милион лева през 2019 г., когато Христофорос Никос Аманатидис поема контрола от Адриан Георгиев.

“Сама по себе си изложената връзка не дава презумпция за нещо незаконно, тъй като Таки нито е обвиняем, нито е осъждан, а всеки има право да си наеме адвокат за вписвания в Търговския регистър”, уточнява Bird.bg

След всички скандали и трусове, предизвикани от решението на държавата да си върне контрола над фитосанитарните проверки на камиони на ГКПП “Капитан Андреево”, осъществяван в последните 10 години само и единствено от частната фирма “Евролаб 2011”, в публичното пространство се заговори, че Таки е реалният собственик на доходоносния граничен бизнес.

По време на специалното заседание на комисията за противодействие на корупцията, посветено на казуса “Капитан Андреево” в края на май, депутатът Константин Бачийски от “Продължаваме промяната” попита собственика на фирмата “Евролаб 2011” Васил Димитров, чиято дейност за лабораторни тествания на зеленчуци се спира на пункта, дали е свързан с конкретни лица.

“Интересува ме Размиг Чакърян по-известен в публичното пространство като Ами от колко време го познавате? Каква Ви е връзката с Христофорос Аманатидис–Таки, тъй като гледам един същ адвокат представлява Вашето дружество и други дружества, в които посочените лица са акционери? А също така гледам и адреса, който е за кореспонденция един и същ – “Цар Асен” № 79, ет. 2, така че ако можете да ми отговорите връзката Ви с двете лица и от колко време ги познавате да разкажете?”, попита тогава той.

Антикорупционната комисия проверява "златен гьол" на "Капитан Андреево"

Тогава Димитров отговори – “Тези лица, господин Бачийски, не ги познавам, а адвокатът ми не знам кой представлява друг, няма как да знам в какви отношения е с други хора и фирми и така нататък. Адресът на моята фирма е жк “Сердика” бл. 18А това “Цар Асен” не знам откъде излиза и нямам представа.”. Конкретно се визираше адв. Венцислав Милушев, който също присъства на заседанието на комисията.

По-рано премиерът Кирил Петков пък посочи именно връзката на ИТН с Таки и лабораторията на ГКПП “Капитан Андреево” като истинската причина лидерът й Станислав Трифонов да изтегли министрите си от кабинета, с което доведе и до разпад на управляващата коалиция.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА