Открийте ни и в

Хай-тек

Ето какво пречи на добрата Wi-Fi връзка у дома

Постарайте се рутерът да е далеч от метални повърхности, огледала, хладилници и магнитни полета
bgvoice

публикувано

на

Едва ли има човек, който да не е имал проблем с Wi-Fi връзката у дома. Понякога проблемът произтича от настройките на рутера или от лошата услуга, предлагана от доставчика. Но през по-голямата част от времето лошата Wi-Fi връзка възниква поради специфични обекти или мебели в дома, които са разположени твърде близо до рутера или компютъра.

Метални повърхности и мебели

Металът е проводник, което означава, че той абсорбира електричество. Тъй като Wi-Fi рутерът работи с

електромагнитни вълни, всяка метална повърхност или обект във вашия дом пречат на разпространението

им. За добра връзка рутерът трябва да се постави далече от

метал.

Тухлени и каменни стени

Някои видове стени спират Wi-Fi сигнала. Между най-често срещаните материали, които пречат на надеждната връзка, са мрамор, цимент, бетон, мазилка и тухла. Това обяснява защо в двуетажните къщи хората обикновено страдат от много слаба интернет връзка на един от етажите. За да се поправи това, рутерът трябва да е на открито и далеч от стените.

Огледала

Материалът, който ни позволява да видим отражението си в огледалото, също така отразява сигнала на рутера. Този обект действа като щит, което води до „отскачане“ на интернет връзката. Когато е близо до рутера, огледалото може да направи сигнала по-бавен и нестабилен.

Хладилници и перални машини

Като общо правило електрическите уреди, разполагащи с тръби, през които циркулира вода, не са много приятелски настроени към Wi-Fi сигнала. Водата може да задържи част от енергията от безжичните вълни, което се отразява негативно на качеството на интернет връзката.

Коледни светлини

Цветните коледни светлини също могат да бъдат причина за слаб сигнал у дома. Те има искрящи чипове, които генерират магнитно поле, взаимодействащо с електрическите вълни, идващи от рутера. Затова през декември рутерът е по-добре да е далеч от елхата.

Бебефони

 Те работят на честотата на рутера, а когато две или повече устройства правят това, резултатите не са добри.

И въпреки че бебефоните обикновено изискват връзка с мрежата, за да функционират правилно, също е добре да не са близо до руетера.

Дронове

И в този случай проблемът е свързан с честотите.

Микровълнова фурна

Това е друго устройство, което разполага с честотен спектър, подобен на този, използван от Wi-Fi. Ако рутерът е разположен близо до микровълновата, трябва да се премеси на място, което е по-високо от нея.

Това значително ще намали отрицателния ефект, който микровълновата печка може да има върху връзката.

 

И някои съвети за по-добра връзка

 

 1. Въз основа на изброените по-горе съвети трябва да се избере подходящо място за поставяне на рутера.
 1. Устройството да се актуализира.
 1. По-мощна антена.
 1. Wi-Fi връзката трябва да се защити със силна парола, която не може лесно да се отгатне.
 1. Хубаво е да има Wi-Fi усилвател, известен също като Wi-Fi удължител.
 1. Да се използват само най-новите и най-модерни Wi-Fi технологии.
 1. Широколентовите мрежи, работещи на 5 GHz, обикновено предлагат много по-бърза връзка от останалите, защото това е по-малко натоварен канал от 2.4 GHz.
 1. Рутерът да се нулира. Това действие ще изтрие паметта му и ще даде възможност за инсталиране на актуализации.

 

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

Реклама

Хай-тек

Изкуствен интелект разкри: Братя оцелели след бягство от затвора Алкатрас

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Изкуствен интелект, създаден от ирландската компания Identv разкри загадката на бягството на братята-каторжници Джон и Кларънс Англин от специално охранявания американски затвор Алкатрас, пише „Монитор“.

Самообучаваща се програма за визуално разпознаване на лица е обработвала масив от данни и е намерила двамата братя на снимка, направена в Бразилия 13 години, след като те са избягали от строго охранявания затвор на 11 юни 1962 година. Дълго време се предполагаше, че всички 36 записани опита за бягство от Алкатрас, разположени на едноименния остров в залива Сан Франциско, са завършили смърт на бегълците. Ледената вода и бързите течения са осигурявали естествената изолация на острова, а телата на много затворници, които са се осмелили да опитат да избягат, по-късно са били откривани на брега.

Братята Англин, както и техният приятел Франк Морис обаче, изчезнали без следа, което е породило различни версии и легенди. Историята придоби световна слава благодарение на книгата на Дон Сийгъл „Бягство от Алкатрас“ и едноименния филм с участието на Клинт Истууд в ролята на Морис.

След изследване на снимка от 1975 г. на двама мъже с дълги коси в слънчеви очила, системата ги идентифицира като Джон и Кларънс Англин с 99,7% вероятност, пише изданието, позовавайки се на директора на Identv Марк Хю. Това е първото доказателство, че те са останали живи.

„Алгоритъмът, който използваме от разстояние, наподобява сравнението на пръстови отпечатъци“, обясни разработчика на програмата. Той изрази надежда, че в близко бъдеще изкуственият интелект ще се превърне в надежден инструмент за намиране на хора въз основа на анализа на визуалната информация. На въпроса дали разследването срещу известните бегълци ще бъде възобновено, Хю не отговори. Формално случаят им остава отворен до момента, в който и тримата трябва да навършат 100 години (2031 г.).

Първите затворници в Алкатрас, изпратени там през 60-те години на XIX век , са военнопленници от Гражданската война в САЩ, по време на испано-американската война броят на затворниците там достига исторически връх – 450 души. И накрая, затворът за особено опасни престъпници е затворен през 1963 г. – става твърде скъпо, за да се поддържа такава институция в условия на естествена изолация. Сега островът е една от атракциите на Сан Франциско и част от Националния парк за отдих Golden Gate, той се посещава ежегодно от около милион туристи.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Хай-тек

17 приложения бъгват смартфона. Вижте ги, изтрийте ги. Пазете се

Златко Желев

публикувано

на

Виж цялата статия
Кадър: YouTube

Експерти на Bitdefender откриха 17 приложения в Google Play Store, които пречат на нормалната работа на смартфоните. Въпреки факта, че по същество те не са злонамерени, тъй като не проникват в системата на потребителя и не крадат личните му данни, използването им е крайно нежелателно. След два дни от момента на инсталирането тези програми скриват присъствието си на устройството и след това показват рекламни банери.

В същото време има толкова много банери, че това не само пречи на използването на приложението, но и се отразява негативно на батерията на телефона.

Тези 17 се задържали в Google Play за доста дълго време, тъй като официално не нарушават правилата на услугата – функционалността на тези приложения съответства на тяхното описание. В допълнение, банери се появяват на случаен принцип, което усложнява процеса на идентифициране на злонамерени действия.

Сред програмите, докладвани от Bitdefender, има такива с тапети за работния плот, мобилни игри, скенер за QR код, файлов мениджър и др. Известно е, че администрацията на Google е била уведомена за опасността, която представляват тези приложения, и те вече са премахнати от магазина.

Иронично е, че сред приложенията, които забавят работата на смартфона, има състезателни симулатори, които обещават на играчите прилив на адреналин от високите скорости.

Пълният списък с приложения изглежда така:

 1. Car Racing 2019
 2. 4K Wallpaper (Background 4K Full HD)
 3. Backgrounds 4K HD
 4. QR Code Reader & Barcode Scanner Pro
 5. File Manager Pro — Manager SD Card/Explorer
 6. VMOWO City: Speed Racing 3D
 7. Barcode Scanner
 8. Screen Stream Mirroring
 9. QR Code — Scan & Read a Barcode
 10. Period Tracker — Cycle Ovulation Women’s
 11. QR & Barcode Scan Reader
 12. Wallpapers 4K, Backgrounds HD
 13. Transfer Data Smart
 14. Explorer File Manager
 15. Today Weather Radar
 16. Mobnet.io: Big Fish Frenzy
 17. Clock LED

Ако и едно приложение от този списък е инсталирано на вашия смартфон, тогава експертите препоръчват незабавно да се отървете от него.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Хай-тек

Революция в iPhone – триизмерно сканиране. Слушалките изчезват от смартфоните

Златко Желев

публикувано

на

Виж цялата статия
Снимка: Apple

Смартфоните iPhone, които ще излязат през тази и идната година, ще се предлагат с важна промяна що се отнася до красивата си опаковка.

Експерти на Barclays, цитирани от MacRumors, прогнозират, че безплатните кабелни слушалки ще изчезнат от пълната кутия на iPhone през 2021 година.

Това се дължи на факта, че един или всички смартфони от новата линия ще получат USB-C порт вместо обичайния Lightning.

Анализаторите смятат, че Apple ще се откаже от собствения конектор заради правилата на Европейския съюз за стандартизация на зарядните устройства.

Очаква се още, че iPhone 12, който ще излезе през есента, ще получи шест гигабайта RAM, в сравнение с четири гигабайта в iPhone 11 Pro.

Основната камера на флагмана ще има сензор, помагащ за триизмерното сканиране. Експертите смятат, че бъдещият смартфон ще получи актуализирана система за предни камери TrueDepth, което ще доведе до подобряване на работата на биометричния сензор Face ID.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada