Открийте ни и в

Интересно

Жена на име Марихуана Пепси стана доктор в Уисконсин

публикувано

на

Жена на име Марихуана Пепси Вандайк е получила наскоро докторска степен от университета „Кардинал Стрич“ в Уисконсин.

И не, тя не харесва нито наркотика, нито газираната напитка, пише Huffpost.

Вандайк получава докторска степен през миналия месец, с което увенчава с успех усилията си през годините, в които опитва да се докаже въпреки своето име.

„Хората му обръщат прекалено сериозно внимание, просто не можех да избягам от него“, казва Вандайк пред Milwaukee Journal Sentinel.

Темата на нейната дисертация била „Черните имена в белите класни стаи: Поведението на преподавателите и възприятията на студентите“, и е избрана вследствие на нейния личен опит на студент с необичайно име.

Вандайк разказва пред Sentinel, че и „относно

ефекта от техните отличителни имена

върху начина, по който преподавателите се отнасяли с тях и върху академичните им постижения.“

Много от тях й разказали как преподавателите прекъсвали занятията, за да ги разпитват за техните уникални имена.

Заради подигравки в училище Марихуана Пепси започнала да се представя като Мери. Майка й разбрала за това, когато дъщеря й се прибрала един ден с диплома на името на Мери Джаксън.

След последвалия скандал между майка и дъщеря Марихуана Пепси повече не посмяла да се представя с друго име.

След всичко Вандайк не приема хората да я наричат Мери. Тя приписва на майка си заслугата за това, че я превърнала в жената, която е.

Историята на Вандайк и нейното име придобиха сериозна популярност в социалните медии. Някои потребители се зарадваха на това, че академичните й постижения не остават незабелязани, докато други побързаха да предположат какви шеги е чувала през годините заради името си.

Интересно

Социалните мрежи пак се сринаха

публикувано

на

от

Най-големите социални мрежи Facebook и Instagram, както и чат платформите WhatsApp и Messеnger  днес се сринаха на територията на България. За известно време следобед сривът във Facebook беше пълен, при опит за влизане в социалната мрежа се изписваше error, както и надпис “Sorry, something went wrong”.

Около 15:50 ч. социалните мрежи отново зараоботиха, но нямаше официално съобщение за пчичината за проблема.

Това е пореден срив за социалните мрежи, които в началото на юли отново отказаха да работят.

За Facebook  това е поредният срив, а най-големият беше през март, когато проблемът в социалните мрежи предизвика хаос в цял свят.

Продължете по-нататък

Интересно

Българка загина на хотелско влакче в турски курорт

публикувано

на

от

Българка загина при инцидент в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на семейна почивка през миналата седмица, пише Haskovo.info.

Злополуката е станала, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и 67-годишната Станка Стоянова от Хасково.

По разказа на нейните близки водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение.

От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са й оказали хора, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана.

Въпреки усилията на лекарите Станка Стоянова починала след 3 дни.

Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството на България в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

Продължете по-нататък

Интересно

Google забрани продажбата на канабис в Play Store

публикувано

на

от

Google забрани приложения, които служат за поръчки или продажба на марихуана, в своя онлайн магазин за софтуер Play Store.
Промяната в политиката на платформата засяга всички приложения, които позволяват на потребителите да поръчват марихуана онлайн, асистират с доставката или разпространяват продукти, съдържащи THC (тетрахидроканабинол).

Новите правила на Play Store не са нещо невиждано в технологичната индустрия, след като Google приложи същата забрана и за приложенията, участващи в разпространението на тютюневи изделия, предава Business Insider.

Забраната се очаква да удари бизнеса на двeте най-популярни приложения за доставка на марихуана Weedmaps и Eaze. Първото има над 1 млн. сваляния от Play Store, докато второто е свалено около 50 хил. пъти.

За да изпълнят новите правила, двете приложения ще трябва да премахнат опцията за пазаруване онлайн на марихуана, посочва говорител на Google.

По този начин приложенията няма да бъдат премахнати от Play Store, а само опцията за добавяне в „количката”.

Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама Enter ad code here

Най-четено