Жена от Мали роди наведнъж 9 бебета, съобщи здравният министър на страната. Раждането е станало в мароканска болница. В изявлението на министъра се казва, че майката и новородените се добре.

25-годишната Халима Кисе е родила с Цезарово сечение, след като била изпратена в болницата, която може да поеме специални случаи.

Кисе очаквала само 7 бебета, а малийските лекари по решение на правителството я изпратили в мароканската болница, защото болниците в Мали – една от най-бедните страни в света – са зле оборудвани за предоставяне на подходящи грижи за толкова рядката множествена бременност.

Частната клиника „Аин Борджа“ в Казабланка потвърди раждането на деветзнаците. Директорът й Юсеф Алуи каза пред Мароканската държавна телевизия, че лекарите от Мали са потърсили контакт с неговото хзаведение още преди месец и половина. По думите му лекарите не очаквали 9 бебета.

Кисе е родила преждевременно, в 30-а седмица, и сега е в стабилно състояние. Тя обаче премина през премеждия, тъй като получи тежък кръвоизлив по време на раждането и й преляха кръв. Бебетата са поставени в кувьози.