„Joker 2: Folie à Deux”, в който участват Хоакин Финикс и Лейди ГаГа - е музикално продължение на оригинала от 2019 г. и се очаква да излезе на 4 октомври 2024 г.

Според Deadline филмът, режисиран от Тод Филипс, според слуховете, ще бъде мюзикъл, а заглавието му е френска фраза, която в превод се отнася до психическо разстройство, от което страдат двама или повече души.

Продължението на филмовия блокбастър се появява, след като оригиналът прибра рекордните 96,2 млн. долара в бокс офиса по време на премиерния си уикенд. Общо в международен план филмът е спечелил 1,07 млрд. долара, което го превръща в най-касовия R-Rated филм в историята.

Хоакин, който играе главния герой, и Хилдур Гурнадотир взеха награди "Акамедия", съответно за най-добър актьор и оригинална музика. Като цяло филмът беше номиниран за 11 "Оскар"-а, включително за главната награда за най-добър филм и най-добър режисьор за Тод.

Новината за датата на премиерата дойде от актуализирана информация на Comscore и идва точно след като филмът на DC Extended Universe "Batgirl" с участието на Лесли Грейс, Майкъл Кийтън и Брендън Фрейзър беше отхвърлен от HBO Max, въпреки че е в постпродукция.