Открийте ни и в

САЩ

Журналистка отново съди Тръмп за изнасилване в средата на 90-те години

Карол търси неуточнени компенсаторни и наказателни щети за психологически вреди, болка и страдание, загуба на достойнство и увреждане на нейната репутация

публикувано

на

Тръмп излъга за данъците: не е бил проверяван

Журналистка, която твърди, че Доналд Тръмп я е изнасилил в средата на 90-те години на миналия век, заведе обновено дело съгласно нов закон, който защитава жертвите на сексуално насилие десетилетия след извършване на деянието.

Новият иск на Е. Джийн Карол дойде минути след влизането в сила на щатския закон на Ню Йорк, който позволява на жертвите да съдят без оглед на давността.

Пиян до козирката в Габровско: заби колата в дувар и я обърна по таван

Отделно 78-годишната Карол заведе федерален граждански иск за клевета срещу Тръмп през ноември 2019 г., като този процес продължава. И Карол, и Тръмп подадоха показания под клетва пред съдия в Ню Йорк през октомври.

В новия иск Карол, която е бивша колумнистка на списание Elle, обвинява Тръмп за побой, „когато я е изнасилил и опипвал насила“ и за клевета в неговия акаунт в Truth Social миналия месец, където той отрича предполагаемото изнасилване.

В новия иск Карол търси неуточнени компенсаторни и наказателни щети за психологически вреди, болка и страдание, загуба на достойнство и увреждане на нейната репутация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено