Открийте ни и в

Коронавирусът

Задължителна ваксинация срещу COVID-19 в Пентагона: Дори и за цивилните

До 22 ноември всички цивилни, които работят в американското министерство на отбраната и военните служби, трябва да са изцяло ваксинирани срещу COVID-19

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

До 22 ноември всички цивилни, които работят в американското министерство на отбраната и военните служби, трябва да са изцяло ваксинирани срещу COVID-19, съгласно огласени в понеделник нови указания на министерството.

В документ, подписан от заместник-министъра на отбраната Катлийн Хикс в петък, се посочва, че новото нареждане е в съзвучие с президентска директива от миналия месец, която разпорежда на федералните служби да изпълнят ваксинационните изисквания.

“Ваксинирането на цивилните служители срещу COVID-19 ще спаси живота на хора и ще даде възможност да браним страната ни. Благодаря ви, че се фокусирате върху тази критична мисия”, заявява Хикс.

Байдън ще обяви задължителна ваксинация за всички федерални служители

В документа е описан график за ваксините в две и в една доза.

По-рано тази година Пентагонът изиска от всички военнослужещи да се ваксинират, като всеки вид войски определи свои дати за военните на редовна служба и за резервистите, така че да се изпълни нареждането.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено