Открийте ни и в

България

Задържаха 200 пратки наркотици, изпращани от България към САЩ, Западна Европа и Австралия (ВИДЕО)

Те са разпространявани чрез Darknet

публикувано

на

Сн.: Агенция Митници

200 пратки с наркотици, пласирани чрез Darknet, задържаха митнически служители при операция Web Thunder, съобщиха от прокуратурата.

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг кг откриха митнически служители в близо 200 пощенски пратки.

Задържанията са направени в периода 07-17 юни в рамките на специализирана операция срещу трафика на наркотици чрез Darknet и пратки “Web Thunder’’, проведена от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София, съвместно с офиса на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В спецакцията митническите служители са извършили множество издирвания. Засекли и предотвратили изпращането към различни дестинации в чужбина на 198 пратки.

Установено е, че съдържанието на пратките – малки количества таблетки или наркотични вещества, е договаряно чрез Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани чрез обикновена услуга от България към получателите им – крайни клиенти в САЩ, Европа и Австралия.

Преустановена е дейността на едно депо за подготовка на пратки и на три различни мрежи за трафик на психотропни вещества чрез пощенски пратки към САЩ, Западна Европа и Австралия.

По случаите вече са образувани четири досъдебни производства, като следствените действия продължават.

Извършени са множество претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови помещения на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от вида на трамадол, оксикодон фентанил, диазепам и др, съдържащи различни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните вещества са прихванати в колети, а други са открити в депата, подготвени за експедиция.

Като обвиняем е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични вещества.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА