Открийте ни и в

Съд и прокуратура

Започва дело за грабеж, отвличане и убийство на жена от Русе. Единият от обвиняемите се представял за полицай

По обвинението за умишлено убийство законът предвижда най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

публикувано

на

Седем месеца затвор за 19-годишен трафикант на мигранти. Прекарвал сирийци за 4000 лева

Окръжна прокуратура-Русе приключи досъдебното производство по делото за отвличането, грабежа и убийството на 57-годишната  Е.П. от гр. Русе.

Престъплението е извършено на 11.01.2022 г.

На 20.10.2022 г. Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт срещу обвиняемите Г. В. – на 50 години от гр. Русе и М. М. – на 56 години от гр. Русе.

Красавица си продава девствеността в САЩ, за да пътува по света (СНИМКИ)

Двамата са предадени на съд по три обвинения – отвличане, извършено от две лица, от лице, което се представя за лице от състава на МВР и с користна цел; грабеж на пари на обща стойност 65 000 лева, извършен чрез използване на сила, като отнетата сума е в големи размери и за убийство, извършено с цел да бъдат прикрити другите две престъпления – отвличането и грабежа на пострадалото лице.

Престъпленията са квалифицирани по чл. 142, ал. 2, т. 2, т. 6, пр. последно и т. 7, пр. 1, вр. с ал. 1 от НК; по чл. 199, ал. 1, т. 1, вр. с чл. 198, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 116, ал. 1, т. 8, пр. 2, вр. с чл. 115, вр. с чл. 20, ал. 2  от НК.

По обвинението за умишлено убийство законът предвижда най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. По обвинението за грабеж на сумата от 65 000 лева е предвидено и наказание конфискация на имуществото.

Жертвата от фризера в Чикаго – омъжена за българин (ВИДЕО)

По искане на Окръжна прокуратура-Русе са наложени обезпечителни мерки на цялото имущество на двамата обвиняеми – запор на леки автомобили, запор на банкови сметки и възбрана на недвижими имоти.

Двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ от 17.01.2022 г. и са приведени от наблюдаващия прокурор в Затвора – Белене.

На досъдебното производство са разпитани 10 свидетели, назначени са 25 експертизи и са изискани и получени множество справки.

Проведени са претърсвания, огледи, очни ставки и др. От обвиняемите са иззети мобилни телефони, пари в брой, автомобил, дрехи, инструменти, документи и др.

Досъдебното производство е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура-Русе, а разследването е проведено от екип от разследващи полицаи от ОД на МВР – Русе.

Очаква се насрочване на делото в Окръжен съд-Русе.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено