Открийте ни и в

Интересно

Започва Синята буря по календара на маите

Вижте какво ни очаква

публикувано

на

Д-р Хосе Аргуелес е човекът, благодарение на когото днес можем да се докоснем до свещената мъдрост на маите. Той успява да разшифрова тайните кодове на календара им и изучавайки го, открива т.нар. от него Закон на времето. Същността му се състои в това, че приема времето за универсална вселенска честота на синхронизация, която представлява неизменно съотношение, математически изразено като 13:20.

Числото 13 е свързано с 13 галактически тона на Творението, а 20 – с 20 слънчеви честоти, закодирани във вид на 20 символа или слънчеви печата. На тази времева честота е основан цолкин – свещеният календар на маите. Цолкин е галактическа константа, която включва програми за раждане и развитие на всички форми на галактически живот. Те идват от източник, който изпраща лъчи в галактиката, като всеки лъч съдържа програма. Тя взаимодейства с материята и я развива така, че еволюцията на всяко място, на всеки етап протича със скорост, която запазва необходимото равновесие, разказва „Списание 8“. Цолкин напомня периодичната система на елементите, но той е система на 260 галактически честоти.

 Календарът на 13-те луни

Хосе Аргуелес стигнал до извода, че живеем в механично време. Годината по грегорианския календар се състои от неравномерни месеци с 30, 31, 28 дни. Тази последователност от цифри е избрана произволно и не се съгласува с природните ритми. Живеейки в изкуствено време, човек губи връзка с природата, с Космоса, забравя своите висши ценности. Затова през 1993 г. Хосе синхронизира грегорианския календар с календара цолкин и по този начин възниква 13-лунният календар, наречен още дриймспел (Dreamspell). Дриймспел се състои от галактическия календар 20:13, който се основава на матрицата цолкин, и от лунния календар, който включва 13 луни по 28 дни и 1 ден извън времето (25 юли). Началото на годината е 26 юли и е свързано с хелиакалния изгрев на Сириус.

И така, 13-лунният календар синхронизира календарната година от 365 дни с 260-дневния галактически модул цолкин. 25 юли е денят извън времето – галактически ден на свободата, изкуствата, творчеството. Това е ден, изключително подходящ за молитви и медитации за мир по целия свят.

 Цикълът на Белия вълшебник

На 26 юли 2019 г. започна Годината на Белия магнитен вълшебник с тон 1, която пък постави началото на 13-годишен цикъл с главна енергия на Белия вълшебник.

Тон 1 (магнитният тон на целта) означава Източника, Единството, Бог, творческа енергия, едното сърце, единната същност, нови начала, всичко, което е.

Бял вълшебник е знак за извънвремие, възприемчивост и вълшебство.

В годината на Белия магнитен вълшебник (до 24 юли 2020 г.) тон 1 ни дава много силна връзка с Източника и ни помага да определим заедно нашите цели за новия 13-годишен период. А по време на цикъла на Белия вълшебник главната ни задача е да станем като него вълшебници – да се научим да творим желаната нова реалност с нашите мисли, визии, мечти. Това означава да сме много осъзнати и отговорни за всичко, което мислим, чувстваме, казваме и правим, за да можем да изградим един хубав свят.

Но преди това, щем – не щем, ще минем през „чистилището“. Бялата енергия е енергия на изчистването – физическо, душевно и духовно. Една от основните ни задачи ще бъде да изчистим и майката Земя от всички замърсявания, които сме й причинили. Бялата енергия е и енергията на Духа. Предстоят 12 години на интензивно духовно развитие. Белият вълшебник носи енергията на колективното съзнание, което означава, че промените ще са дълбоки и ще засегнат цялото общество, а не само отделни индивиди.

На 24 юли 2019 г. завърши 13-годишен период с главна енергия Червена луна. Това беше време за засяване на семето. То е събирателно понятие за всички дейности на човечеството и включва нашите мисли, мечти, визии, намерения и действия.

Новият 13-годишен период на Белия вълшебник е време за израстване на семето. Енергията на Белия вълшебник ще ни помогне да постигнем силно духовно порастване – от семенце до дърво.

 Влизаме в Синята нощ

Планетарната цел за човечеството в новия 13-годишен период е енергията Синя нощ (тя управлява сънища, мечти, интуиция, изобилие). Това ще рече, че основните ни задачи ще са да се научим да приемаме импулси и информация от духовния свят чрез сънищата си и чрез интуицията си, да творим желаната от нас реалност и да постигаме изобилие в живота си.

Духовната цел за човечеството за следващите 12 години е усвояването на енергията Бял съединител на световете (тя изравнява, убива старото и ненужното и създава благоприятни възможности).

Това ще рече, че всеки един от нас ще трябва да се стреми да свързва и да обединява хората; да e с единия крак здраво стъпил на Земята, а с другия да е винаги в духовния свят – едно с Източника, със своя висш аз, с духовните си водачи.

И ето че стигаме до информацията, която най-много ни вълнува – какво предстои сега? На 26 юли 2020 г. започва година със слънчев печат Синя буря и с тон 2. Тези енергии имат следните характеристики:

Синя буря означава активация, катализатор на процесите, енергия, самосъздаване.

Тон 2 е тон на предизвикателството, поляризация и стабилизация на противоположностите.

Обикновено втората година от всеки 13-годишен период е най-трудната. Като добавим и това, че тон 2 е в комбинация с енергията на Синята буря, можем да очакваме година с много динамични промени. Синята буря е енергия с максимална трансформираща сила. Това е и енергията на самосътворяването: тоест сами ще сътворяваме желаната действителност. Но каква ще бъде тя, зависи от колективното ни съзнание, от мислите и чувствата, които излъчваме.

Тази година на всяка цена трябва да включим целия си арсенал от енергийни творчески инструменти: с позитивни мисли, правилни думи, мечти, осъзнати действия, утвърждения, светли визии и визуализации да въздействаме върху кристалната решетка на Земята – и така да създадем нова, по-добра реалност за нашето общество, за човечеството, за Земята.

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Интересно

Актрисата Джейн Фонда навремето плувала гола с Майкъл Джексън

„Майкъл се оказа една трогателна, много интересна личност“, казва Джейн Фонда за краля на поп музиката.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: wbur.org

През осемдесетте години на миналия век на актрисата Джейн Фонда й се случило да плува гола с Краля на поп музиката Майкъл Джексън и това много й харесало.

Това станало, когато изкарали заедно един уикенд, докато тя участвала в снимките на лентата „На златното езеро“, излязла през 1981 година. „Майкъл се оказа една трогателна, много интересна личност. Познавах го доста добре. Аз плувах гола с него, а вие си мислете каквото си искате!“, довери актрисата.

Джейн е дъщеря на актьора Хенри Фонда и сестра на Питър Фонда. Тя добре познава знаменитостите от шоубизнеса заради многогодишната си холивудска кариера. Джейн първа изказа възхищението си от задните части на Ким Кардашиян. Фонда станала добра приятелка и с певицата Даяна Рос, „един много мил човек“, по нейните думи. Не със същото впечатление обаче тя останала от световноизвестния режисьор Алфред Хичкок, който не я одобрил за кастинга на един от филмите му

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Угарки от цигари за топлоизолация на дома -новият хит в Австралия

Учени са измислили как топлоизолацията от угарки от цигари да не мирише и да е ефективно използвана в строителството на жилища

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

Австралийски учени предложиха да бъдат използвани изхвърлените угарки от цигари за топлоизолация на домовете, съобщава изданието Матириълс.

Ако само един процент от състава на глината, от която се правят тухлите, съдържа фасове и филтри, то загубите при изпичането им ще намалеят с 20 милиарда мегаджаула. Този строителен материал ще стане по-лек и по-ниска топлопроводимост.

За да не останат в угарките лош мирис и бактерии, екипът на Абас Мохареджани от университета в Мелбърн предлага те да бъдат обработвани с озон и ултравиолетова светлина. Подобна технология ще избави околната среса от хиляди тонове замърсяващи отпадъци.

По-рано учени от ЮАР предложиха да бъдат конструирани автомобили с помощта на бананови листа. Специалистите установиха, че влакната на листата им в комбинация с епоксидна смола и въглеродни нановлакна образуват материал, който потиска шума и вибрациите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Една запленена от българското море кралица

Мария Румънска превръща мястото сред гористите склонове на Балчик във вълшебна приказка от камък и цветя

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн. Wikipedia

За личния живот на една от най-успешните и красиви владетелки в Европа през миналия век днес се знае малко.

Мария Румънска е родена през 1875 г. в графство Кент и е внучка на легендарната английска кралица Виктория. На 18 години тя става кралица на Румъния чрез брака си с румънския принц Фердинанд I Виктор, който се възкачва на румънския престол, но тъй като Първата световна война вече е започнала, коронацията на кралската двойка се отлага за 1922 г.

Въпреки това Мария показва силен характер на патриот и управник, както историци пишат. Оказва силно влияние върху политиката на страната си, като именно тя настоява Румъния да се включи във войната на страната на Антантата. Кралицата се записва като медицинска сестра на Червения кръст и се грижи с голям любов и всеотдайност за ранени войници. Даже по това време успява да напише и книгата си „Моята страна“, като със средствата от продажбата й

финансира Червения кръст

 Винаги усмихната, със златисти коси и сини очи, Мери или Миси, както са я наричали нейните поданици, е била любимка на всички. Като кралица тя събира овации, но в личния си живот е дълбоко нещастна жена. Тя обича Фердинанд и е силно привързана към него и към шестте си деца, но истинската любов непрекъснато бяга от нея.

В имението на своята приятелка Марта Бибеску Миси среща румънския аристократ Барбу Щърби. Той е красив, привлекателен и най-вече изпитва силни чувства към своята кралица. Готов е да й помогне с всичко и дори да жертва живота си за нея.

През 1918 г. Мария се запознава и с 51-годишния военен летец, канадеца Джоузеф Бойл. Бойл е собственик на спортни клубове, има бизнес с животни и организира експедиция до Клондайк. По време на Първата световна война той е доброволец летец. И Щърби, и Бойл имат съпруги, но и двамата

 се съревновават за любовта на Мария

Една година след смъртта на Бойл (1923 г.) Миси изпада в тежка депресия и предприема едно спасително пътуване до Южна Добруджа. Четиридесет и деветгодишната Мария била пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, полските цветя, от водопадите и ручеите, които се стичали по земята. Тогава Мария взема решение, което й помага да се лекува от духовните си рани.

По-късно ще напише за мястото, което е зърнала заедно със сина си принц Николай през 1921 г.: „Цял живот съм мечтала за такова място, представяйки си, че то може да бъде открито само в Италия, а ето го тук в Балчик“. Дава му турското име „Tenha Yuvah“, което ще рече самотното гнездо.

И построява легендарния си Дворец

През годините обаче той и градините му остават запомнени като „Тихото гнездо“.

Едновременно с градежа на вилата, тече и оформянето на градините около нея. Създаден е ансамбъл от сгради, парк, цветни алеи – едно миниатюрно стопанство, което разполагало със собствена охрана, електроцентрала, поща, столова, разсадник за зеленчуци и цветя, овощни градини и лозя.

В библейски стил – от камък с изсечени върху него кръстове, Миси изгражда Сребърния кладенец. Нарича го така заради кристално чистата ледена вода с прекрасен вкус, която утолява и в днешно време всяка жажда.

Строителството на Двореца и градината приключват през 1936 г. Две години по-късно, на 18 юли 1938 г., Миси умира. Погребана е до съпруга си в манастира „Куртя де Арджеш“, но съгласно последното й желание сърцето й е погребано

в любимия й дворец в Балчик

Дворецът на румънската кралица сега кротува под слънцето на брега на морето сред спокойствието на разкошния си парк. Бившата лятна резиденция на кралица Мария е разположена на около 2 км югозападно от Балчик.

Годината е 1924-та. Кралицата на Румъния се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя, разположено на брега на Черно море. Местността, в която е издигнат „Двореца“, се криела между балчишките бели скали и морето – една истинска частица от рая. На това място, в уединение и покой, кралицата прекарала най-хубавите си мигове. Вековните дървета, полските цветя, ручеите и птиците, дори заглъхналите стари воденици и пресъхналите каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя пожелала след нейната смърт сърцето й да остане завинаги тук… В нейната вълшебна приказка от камък и цветя…

Две години Дворецът в Балчик пази сърцето на Миси. След връщането на Южна Добруджа на България обаче сърцето й е пренесено и препогребано в замъка Бран.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА