Открийте ни и в

САЩ

Заради иранска кибератака: Колеж в Илинойс затваря след 157 години дейност

След като пандемията премина и учениците започнаха да се завръщат в клас, последва унищожителна кибератака

публикувано

на

Особено популярен сред черните жители на Илинойс колеж в централната част на щата затваря след 157 години работа, съобщи ABC.  Кръстено на името на Ейбрахам Линкълн и основано в годината на покушението срещу този президент,  учебното заведение трябва да затвори врати тази седмица. Причината е в пагубните последствия от пандемията, последвани от унищожителна кибератака.

В изявление на Lincoln College, който през 2019 година отбеляза рекорден наплив за записване, се казва, че колежът среща трудности да се справя с кампаниите за набиране на средства, консолидацията на позициите на служителите и изследване на алтернативите за наеми.

“За съжаление тези усилия не осигуриха дългосрочна стабилност на Lincoln College пред лицето на пандемията” – казаха от училището, което се намира на около 270 км югозападно от Чикаго и е основано през 1865 година.

След като пандемията премина и учениците започнаха да се завръщат в клас, последва унищожителна кибератака. През декември тя направи недействащи за три месеца всички системи за записване на ученици и набиране на средства.

Две масови стрелби в Чикаго в рамките на 6 часа

Според изявление на директора Дейвид Герлах пред Chicago Tribune откупът от около 100 000 долара е бил платен, а атаката е произхождала от Иран. След възстановяването на контрола върху файловете си обаче училището открило “съществени липси в регистрацията на учениците”, които довели до нужда от огромно подпомагане чрез дарения или партньорство, за да остане колежът отворен и след този семестър.

Беше стартирана кампания за средства за спасяване на колежа. Целта й бе да събере 20 млн. долара, но до тази седмица тя набра само 2, 352 милиона. Според Герлах училището има нужда от 50 милиона долара, за да остане отворено.

Колежът обяви, че Комисията по висше образование е одобрила съглашения за трансфера на учениците в 21 други колежи. Миналия месец затварящото заведение организира нещо като изложение, на което учениците му да изберат къде могат да се преместят.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА