Открийте ни и в

България

Заради председателя на партията: Младежите на ДСБ обявиха, че се разформироват

Те разкритикуваха Атанас Атанасов

публикувано

на

Националния младежки клуб към “Демократи за Силна България” (ДСБ) взе решението да прекрати съществуване. Това стана ясно от официално съобщение във Фейсбук и до медиите.

Интересното в пространното съобщение е следното:

Още в началото на мандата на сегашния председател на ДСБ г-н Атанасов срещнахме студена незаинтересованост. Много пъти сме искали среща с него. Всеки път или ни беше отказвано, или той просто не присъстваше и изпращаше негови представители, които показваха същата незаинтересованост. Не получихме отговор на нито един от въпросите си, които официално изпращахме до Националното ни ръководство.

(…) Настойчиво обяснявахме, че ние сме ДСБ, че председател на партията не е Христо Иванов, а Атанас Атанасов, и че “Да, България” са наши приятели и съмишленици, с които сме заедно в „ Демократична България”, но все пак не са ДСБ.

Не можете да си представите колко е трудно да обясниш на някого на възраст под 30 години, кой е Атанас Атанасов. Почти толкова трудно, колкото да накарате Атанас Атанасов да говори с някой, който е под 30-годишна възраст.

През това време ДСБ изгуби лицето си. От партия, в която активно участваха десетки професори, тя стана малка, капсулирана партия за хора, приближени до ръководството. Експертните групи се заличиха. Някогашните силни теми на ДСБ – икономиката и правото, бяха оставени на други партии. Включително темата за лустрация.

Преизбраха Атанас Атанасов за председател на ДСБ

Въпреки всичко това много от членовете на клуба останахме активни, продължихме с инициативите си и на изборите през 2019 и 2021 г. наши членове обиколиха страната, за да подкрепят кандидатите на ДСБ.

(…) Казваме всичко това, защото държим, че от наша страна през цялото време имаше коректно отношение към ръководството и председателя Атанасов. Търсихме, колкото и да е клиширано, конструктивен диалог. Не получихме никакъв диалог. За това и няма как да приемем обвиненията в прибързаност, “младежки буен плам”, неопитност и невъзпитаност.

Казваме всичко това, защото след юлските и ноемврийските избори през 2021 г. в партията се премина една яркочервена линия, за която не можем да си затворим очите. Действия и случки, които сериозно ни накараха да се замислим над първата буква от абревиатурата ДСБ. Само една илюстрация – водихме битки срещу опитите за назначения на роднини на членове на първото Национално ръководство на г-н Атанасов. Тези битки сложиха край на взаимоотношенията му с клуба“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено