Открийте ни и в

България

Заради протестите ли? Министерството на транспорта започва проверка на един от най-големите автобусни превозвачи

“Юнион Ивкони” ще бъде разследвана за прикриване на нередности в дейността, която извършва

публикувано

на

В ход е проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на “Юнион Ивкони”. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на транспорта и съобщенията.

“Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, се казва още в съобщението.

Фирмата за превози “Юнион Ивкони” обвини правителството вчера, че извършва “чудовищни репресии” срещу организаторите на Националния протест на Обединения транспортен бранш. Това се казва в изявление на фирмата “Юнион Ивкони”, изпратено до медиите.

Караджов: Няма да има отстъпка за превозвачите

“Уважаеми пътници, дължим извинение на тези от Вас, които избраха да пътуват с нас от 10 май насам, защото ставате свидетели на чудовищните репресии, насочени срещу нас. Истинската причина за тези действия е, че сме едни от организаторите на Националния протест на Обединения транспортен бранш. Осмелихме се да се борим срещу високите цени на горивата, покачващата се инфлация и неадекватната транспортна политика в страната. И сега сме щедро възнаградени за това чрез актове, които се пишат на килограм за липса на достатъчно течност за чистачки и несверен часовник, и чрез стотици часове акумулирано закъснение на редовните автобусни линии”, заявяват от превозваческата фирма.

“Протестираме, защото знаем, че вие, пътниците, не можете да понесете по-висока цена на билета от тази, която плащате в момента, защото не трябва да избирате дали да имате хляб на масата или да отидете на работа с обществен транспорт. Знаем, че искат да ни изкарат престъпници, но вие ни познавате вече 30 години”, посочват още от “Юнион Ивкони”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено