Открийте ни и в

САЩ

Заради терористична заплаха: Засилено полицейско присъствие в Северна Вирджиния за Хелоуин

Редица полицейски управления в Северна Вирджиния обявиха засилено полицейско присъствие в търговски центрове, обществени центрове и в близост до събирания през уикенда на Хелоуин в отговор на потенциална заплаха

публикувано

на

Сн.: Pixabay

Редица полицейски управления в Северна Вирджиния обявиха засилено полицейско присъствие в търговски центрове, обществени центрове и в близост до събирания през уикенда на Хелоуин в отговор на потенциална заплаха.

Разузнавателните данни свързват терористичната заплаха с Ислямска държава. Достоверността на информацията все още се оценява, съобщиха източници.

Говорител на ФБР каза в изявление: “Нямаме коментар. Въпреки това бихме ви напомнили, че ФБР приема сериозно всички потенциални заплахи за обществената безопасност и ние предприемаме всички подходящи стъпки, за да определим достоверността на всяка информация, която получаваме.”

Полицейското управление на окръг Арлингтън излезе с изявление, в което го нарече “потенциална заплаха за обществената безопасност”.

„Полицейското управление на окръг Арлингтън (ACPD) е наясно с циркулиращата информация относно неспецифична, непотвърдена заплаха за търговските центрове“, се казва в изявлението. „Няма конкретна или идентифицирана заплаха за нашия регион. Както винаги, обществеността се насърчава да бъде внимателна, докато се занимавате с нормалното си ежедневие, особено в райони, където обикновено се събират големи тълпи от хора, като търговски центрове, ресторанти, религиозни служби и центрове за обществен транспорт, за да назовем само няколко.”

Шефът Кевин Дейвис от полицейското управление на окръг Феърфакс каза на пресконференция в петък, че разузнаването се отнася до “потенциално въздействие върху обществената безопасност върху моловете и търговските центрове в целия регион”.

„Приемаме го сериозно“, каза Дейвис. “Ние просто сме проактивни.”

„Действаме изключително предпазливо в най-добрия интерес на тези, които живеят тук“, каза той.

Шефът не предостави подробности каква е заплахата, но призова обществеността да бъде бдителна.

„Това е информация, върху която действаме, като установяваме по-голямо присъствие, където хората се събират“, обясни Дейвис. “Ние предприемаме съответните отговорни действия, за да гарантираме, че общността знае, че приемаме сериозно цялата информация за тяхната безопасност.”

Други отдели, като например полицейското управление на Александрия, Вирджиния, офиса на шерифа на окръг Лудън и офиса на шерифа на окръг Принц Уилям, отправиха подобни предупреждения.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА