Открийте ни и в

България

Заради убитото 8-годишно дете в Мездра: Жандармерия пази семействата от вендета

„Съжалявам, че трябва да говоря в минало време, но беше дете с прекрасна душа“, каза класният ръководител Лили Христова

публикувано

на

Сн.: btvnovinite.bg

Жандармерия е разположена в Мезда, за да предотврати евентуална вендета заради намереното в локва кръв 8-годишно дете. Според последната версия то е починало от огнестрелна рана, а не от пиратка, както в началото се предполагаше.

Момчето е било босо и по слипове. Задържан е бащата на другото дете, в чийто дом те са играли. В къщата е открит арсенал от ловни оръжия и боеприпаси.

Според разследващите става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие.

Бабата на починалото дете в Мездра: Лежеше на улицата по слипове и маратонки

Прокуратурата и разследващите не отговарят категорично на този въпрос – родител или другото дете са произвели смъртоносния изстрел. Задържан е бащата на другото дете, в чийто имот те са си играли, защото при огледа са открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина, притежавани законно от бащата на детето, но съхранявани не по надлежния ред.

Едно от тези оръжия най-вероятно е причинило смъртта на осемгодишното дете. Впоследствие тялото му е намерено пред дома.

Когато в петък осемгодишният Томи отива, както обикновено, да играе в дома на приятеля си, никой от близките не предполага, че няма да се върне.

„Идва една съседка и казва – елате, защото детето лежи на земята, пълен е с кръв, но се чу голям изстрел“, разказа Дочка Петрова.
В Спешния филиал медиците само констатират смъртта.
Към първоначално обявената версия за игра с пиратка, в събота разследващите добавиха още една.

„За държане на огнестрелно оръжие не по съответен ред, вследствие на което е причинена смърт, но пак казвам, това е работната версия“, съобщи Владимир Сираков, окръжен прокурор на Враца.
Според близките обаче тя е достоверната.
„Абсолютно никакви пиратки нямаше при детето, тази локва, голямата от кръв, как мислите вие, че от пиратка ли е това“, пита Дочка Петрова.

Макар тялото да е намерено на улицата, според разследващите драмата се е разиграла в къщата.
„Без чорапи, без панталони на дъжда, на снега, изхвърлено на улицата, е това е истината“, разказа роднината Борко Костов.

Двете деца са били в един клас.

„Съжалявам, че трябва да говоря в минало време, но беше дете с прекрасна душа“, каза класният ръководител Лили Христова.
С другото дете от петък вечерта работят социални и психолози.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА