Открийте ни и в

САЩ

Затворници в Арканзас заведоха дело, лекували ги от COVID с лекарство за коне

Американският съюз за граждански свободи (ACLU) заведе делото от името на затворниците

публикувано

на

Четирима затворници в Арканзас, САЩ, заведоха дело с обвинения, че им е било дадено лекарство, наречено Ивермектин, което се използва като средство за намаляване на паразитите при коне, без да им се каже какво е това по време на лечението им заради Covid-19.

Ивермектин може да се използва и като средство за намаляване на паразитите при хора в малки дози. Здравните служители обаче предупреждават, че това лекарство не трябва да се използва за лечение от коронавирус.

Антиваксърите и тези, които вярват в теориите на конспирацията, предлагат ивермектин като алтернатива на ваксината за Covid.

Лекарят, който е дал лекарството на затворниците във Вашингтонския районен затвор, казва, че не е принуждавал никого да го прави.

Американският съюз за граждански свободи (ACLU), който заведе делото от името на затворниците, заяви, че след заразяването с коронавирус миналия август на тези хора са били дадени някои лекарства, като им е казано, че са витамини, антибиотици и кортизон.

Не е получено съгласие на пациентите за ивермектин според ACLU. Затворниците обяснили, че са имали зрителни смущения, диария и стомашни спазми след приема на ивермектин.

“Никой – включително задържани лица – не трябва да бъде измамен или подложен на медицински експерименти”, се казва в изявление на клона на ACLU в Арканзас.

Делото е заведено срещу администрацията на затвора, полицейското управление и лекаря, който е дал лекарството – Робърт Карас.

Д-р Карас каза на властите, провеждащи разследването през септември, когато за първи път бяха направени твърденията, че е дал ивермектин на 254-ма души в затвора от ноември 2020 г. и че е дал същото лекарство и на тези четирима затворници. Д-р Карас твърди, че не е заблуждавал пациентите и не е принуждавал никого да приема това лекарство.

Американската администрация по храните и лекарствата предупреди миналата година да не се приема ивермектин за Covid-19.

До лятото на 2021 г. употребата на ивермектин се увеличи в САЩ. Също така има рязко увеличение на случаите на отравяне с това лекарство през същия период според Центровете за контрол и превенция на заболяванията CDC.

Ивермектин, който се използва от ветеринарни лекари за лечение на глисти при коне, може да се предписва и за определени паразити и въшки при хора.

Ивермектинът, който противниците на ваксината наричат ​​„чудотворното лекарство“, е одобрен за употреба при лечението на Covid в някои страни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА