Открийте ни и в

Здраве

Учени: Затлъстяването е от полза в борбата с рака

публикувано

на

Снимка: bbc.com

Учени от университета Флиндърс в Аделаида установиха, че в някои случаи наднорменото тегло може да помогне в борбата с рака, съобщава Юрик алърт.

Били анализирани резултатите от клинични изпитания на лекарството атезолизумаб, което се приема при лечение на недребноклетъчен рак на белите дробове. Специалистите заключили, че средният и висок индекс на телесна маса допринася за по-добрата чувствителност на пациентите към терапията. Това оборва виждането, че излишното тегло и затлъстяването увеличават риска от рак.

Ракът и кръвната група: Кой е най-застрашен?

Смъртността сред пациентите, приемащи инхибитор на имунните контролни точки, значително намаляла. По думите на учените, нужни са допълнителни изследвания, за да се разкрият механизмите, които са в основата на парадоксалната реакция към противораковата терапия.

Според данни на Световната здравна организация, затлъстяването и наднорменото тегло са свързани с 2,8 милиона смъртни случая годишно. Голямата телесна маса води до увеличаване на артериалното налягане, нивото на холестерола и резистентността към инсулина. Известно е, че повишеният индекс на телесна маса увеличава риска от исхемична болест на сърцето, инсулт и диабет тип 2.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА