Открийте ни и в

Коронавирусът

Затягат COVID мерките в Пекин поради епидемията, предизвикана от случаите на Omicron

Кафенета, барове и ресторанти имат право да продават само пакети с храна, а масовите прояви са отменени

публикувано

на

В Пекин, столицата на Китай, мерките бяха затегнати поради епидемията, причинена от случаи на Covid-19, носещи вариант Omicron.

В града, където продължава епидемията, причинена от местни случаи, която се наблюдава за първи път на 22 април, през последните 24 часа са открити 42 случая с признаци на заболяване и 8 случая без симптоми.

В квартал Çoyang, където случаите са интензивни, са затворени 63 автобусни спирки и са променени маршрутите на 48 спирки. Освен това бяха затворени 60 станции на 14 линии на метрото. Гражданите, живеещи по маршрутите, където се намират спирките, ще започнат работа от домовете си.

Детските градини и началните и средните училища също ще продължат онлайн часовете между 5-11 май.

По време на празника на труда, който обхваща 1-5 май, кафенета, барове и ресторанти имаха право да продават само пакети с храна, а масовите прояви бяха отменени. Масово тестване се провеждаше всеки ден на 3-4-5 май в 12 централни квартала на града.

При новата вълна от епидемии в Пекин са регистрирани 555 случая от 22 април. Съобщава се, че вирусът се е разпространил неоткрит в продължение на седмица, преди да бъдат открити първите случаи.

Броят на случаите на новата епидемия надхвърли вълната, която се разпространи от пазара на храни на едро Shinfandi през юни 2020 г., където бяха регистрирани 368 случая за 34 дни.

В метрополиса с население над 21 милиона, възможността за разпространение, което ще изисква затваряне, подобно на това в Шанхай, поражда опасения.

Според изявлението на Националната здравна комисия 373 случая с признаци на заболяване и 4740 случая без симптоми са били открити през последните 24 часа в континентален Китай, докато са регистрирани 75 случая с произход от чужбина.

Повечето от случаите са наблюдавани в Шанхай, най-големият град в страната. В града са открити 261 случая с признаци на заболяване, открити са 4390 случая, 13 души са починали от вируса.

В Шанхай, където карантинните мерки продължават, беше разрешено да продължат 24 строителни проекта, които бяха спрени поради мерки за защита от епидемия, включително компютърните центрове за данни на технологичните компании Alibaba и Tencent и фабриката за чипове на Международната компания за производство на полупроводници (SMIC).

Постепенното затваряне, обявено на 28 март поради епидемията, предизвикана от случаи на Omicron в Шанхай, чието население надхвърля 26 милиона, беше удължено за неопределено време в целия град, тъй като случаите не намаляха.

В града, където карантината навлезе в шестата седмица, беше съобщено, че мерките ще бъдат отменени на места, където няма случаи, с изключение на карантинните зони.

Докато карантинните ограничения продължават в по-голямата част от града, фирмите, работещи в сферата на производството, строителството и търговията, извършват дейността си при затворени мерки за епидемична защита.

В континенталната част на Китай, където се появиха първите случаи на епидемия Covid-19, досега са открити 218 571 случая, 5141 души са починали.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА