Открийте ни и в

Интересно

Защо не ни е позволено да сядаме на чуждо място в самолета?

Сядането на чуждо място в самолета е опасно за живота, смятат експерти

публикувано

на

Ако ви се е случвало стюардеса да ви спре да си размените местата с някого в самолета или да ви забрани да се преместите на друго място, това не означава, че е по нейна прищявка.

Експертите са потвърдили, че разпределението на теглото на пътниците влияе върху стабилността на самолета, особено при по-малките типове.

Пътниците може да се изненадат, че теглото им влияе на полета, но формулата за стабилност на самолета взема предвид и горивото, което ще бъде изразходвано по време на полета.

Ако всичко е както трябва, балансът няма да бъде нарушен. Сядането на чуждо място в самолета е опасно за живота, смятат експерти.

Въпреки че някои самолети имат програма, която изчислява какво е разпределението на теглото, други авиокомпании го правят едва ли не ръчно.

Колкото по-малък е самолетът, толкова по-голям е шансът да има по-драматичен ефект, се казва в обяснение от експерти в пътуването със самолет.

Стюардесата на American Airlines Серенити Хейли разкри неочевидната причина, поради която е опасно да сменяте местата в самолет, без предварително да предупредите членовете на екипажа.

Тя разкри това във видео, което сподели в личния си акаунт в TikTok.

Служителката на American Airlines предупреди пътниците никога да не опитват да се прехвърлят от мястото си на друго безплатно.

По думите й преди излитане се извършват задължителни процедури по претегляне и балансиране – така членовете на екипажа са убедени, че лайнерът е готов за излитане.

“Когато сменяте мястото си, можете да промените текущия баланс на самолета, така че за всеки случай винаги питайте дали това може да се направи“, добави Хейли.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено