Открийте ни и в

Вашите пари

Заявленията за обезщетения за безработица в САЩ паднаха до 376 000

Това е най-ниското ниво от средата на март 2020 г.

публикувано

на

Безработицата в Съединените щати е намаляла
Сн.: АП/БТА

Броят на американците, които са подали заявления за обезщетения при безработица, достигна най-ниското си ниво от близо 15 месеца на фона на облекчаващите се мерки в САЩ.

През изминалата седмица молбите са били 376 000 в сравнение с 385 000 седмица по-рано. От Министерството на труда съобщиха, че това е най-ниското ниво от средата на март 2020 г., когато първата вълна на COVID-19 премина през страната.

За шеста седмица поред броят на заявленията пада.

Инфлацията в САЩ достигна 13-годишен връх

Съкращенията намаляват, а работодателите се опитват да привлекат служители, тъй като милиони безработни американци остават вкъщи поради щедрите обезщетения за безработица и продължаващия страх от вируса.

В същото време годишната инфлация в САЩ се е ускорила до 5% през май 2021 г., като надмина пазарните прогнози за повишение до 4,7%.

Това е най-високият годишен ръст от август 2008 г. на фона на ниските базови ефекти от миналата година, когато пандемията на коронавируса удари тежко икономиката.

Индексът на потребителските цени се повиши с 0,6% в сравнение с предходния месец след скок от 0,8% през април, който беше най-високият от 2009 г. Повишението през май се дължи главно на поскъпването на автомобилите втора употреба със 7,3%.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА