Открийте ни и в

САЩ

За година Илинойс взе на работа повече учители, отколкото за предните 5 заедно

Към момента в щата все още има 2 100 незаети позиции за учители.

публикувано

на

Илинойс нае над 5 000 учители за година

За последната фискална година по предварителни данни в щата Илинойс са назначени на работа 5 676 учители. Това е повече, отколкото през предните 5 години, взети заедно. Незаетите учителски места в щата паднаха рекордно до 1,5%.

Към момента в щата все още има 2 100 незаети позиции за учители. Според llinois State Board of Education те са концентриран в училищата с малки приходи и постоянни трудности.

“Данните показват огромен успех в притока на учители в щата и в привличането на най-добрите и умните към тази интелигентна професия” – заяви щатският суперинтендант по образованието д-р Кармен Аяла.

По-високи заплати за учителите, а стипендиите на докторантите стават 750 лв. 

По думите й има още работа да се свърши, за да се осигури за всеки ученик образован и добре осигурен учител по всички предмети.

“Нашите по-бедни, двуезични или със специални нужди ученици имат по-ограничен достъп до учители от нужния им, за да процъфтяват” – призна Аяла.

Тя заяви, че решенията на тези проблеми на щатско ниво трябва да са основани на равенството.

Според llinois State Board of Education почти 40% от обявените свободни учителски места са в заведения за специално образование или за двуезично образование.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА