Открийте ни и в

Твоят глас 2021

За какво гласуваха политиците (ВИДЕО)

Какъв трябва да е новият президент на България?

публикувано

на

България избира президент:

На балотаж се изправиха Румен Радев и Анастас Герджиков. За какво гласуваха двамата кандидати вижте във видеото.

„Искам да призова всички хора за пълна мобилизация. Преди 5 години ние победихме, защото бяхме мотивирани. Ние сме правите, но изборите се печелят от организираните. Затова нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека бъдем организирани. Нека всеки намери 15 минути днес, за да не губим 5 години в бъдещето. Нашата отговорност пред България е отговорност към собственият ни живот“, каза кандидатът за втори мандат за държавен глава Румен Радев.

Неговата партньорка и кандидатка за вицепрезидент Илияна Йотова също гласува:

„Гласувах за решителен и смел човек за президент на България. Гласувах за човек на дълга, за човек, показал, че за него най-важен е българският интерес тук, в страната, и навън. Гласувах за това от утре президентската институция, заедно с очертаващото се мнозинство в НС, надявам се – и със стабилно правителство. да отвори нова страница в историята на България. Нова за нейния просперитет и бъдеще, за нейното равноправно място в европейските структури, за това да има своя решителен глас там, когато се определят политиките”.

Анастас Герджиков

„Важно е да се гласува, защото това е начинът да възстановим доверието в институциите. Гласувах за единството на нацията и за това да преодолеем всички кризи, които напоследък се множат във вътрешнополитически, икономически и външнополитически план. Надявам се, че ако с общи усилия се справим с политическата, здравната и икономическата криза – българите ще бъдат отново усмихнати”, каза кандидатът за президент Анастас Герджиков.

Бойко Борисов

„Ние чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да водят външната политика. Затова не издигнахме партиен лидери. Доверихме се изцяло на избори на всички ректори в България и висшите учебни заведения и най-големия университет – СУ. Гласувах срещу полицейското насилие и тази полицейщина“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Хората са отвратени, уплашени и стресирани. Затова избирателната активност е ниска“, уточни Борисов.

Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков също гласува.

„Гласувах за по-добрия кандидат. Мога да уточня, като се опитам да спазя правилата на днешния ден. Гласувах за опита, който е така необходим в момента на нашата страна. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие. За целта ни трябва доказан ръководител. Ръководител с опит, нямаме време за експерименти“.

Корнелия Нинова

„Гласувах за президент държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес. Който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана във военни конфликти. Винаги ще налага вето на закони, в които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и ще превърне Консултативния съвет по национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България“, каза лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, след като гласува на втория тур на президентските избори.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА