Открийте ни и в

Вашите пари

За рекордно кратко време: 500 хиляди домакинства в САЩ вече не са милионери

публикувано

на

Броят на домакинствата в САЩ с богатство над прага от 1 млн. долара е намалял с най-малко 500 хил. към миналия петък, сочат данни на компанията за анализи Spectrem Group, цитирана от Bloomberg. Това е рекорд за само няколко месеца от началото на 2020-та година и се дължи на пандемията от корнавирус.

В края на 2019-та година в страната имаше рекордните 11 млн. милионери, отчасти заради рекордно ниските лихви и данъчни облекчения.

Финансовата и здравната криза, породени от COVID-19, са подкопали непропорционално състоянието на заможните хора, които е по-вероятно да притежават акции от населението като цяло, пише Investiror.bg. В края на 2019-та  най-богатият 1% от домакинствата в САЩ е притежавал 53,5% от акциите и дяловете във взаимни фондове, сочи статистика на Федералния резерв.

500-те най-богати хора в света са загубили почти 1,3 трлн. долара от началото на годината

сочи Индексът на милиардерите на Bloomberg. Американците в класацията, които към момента са 180, са загубили 433 млрд. долара.

 

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Вашите пари

Нова такса са рефинансиране на ипотечните кредити в САЩ

Таксата влиза в сила от 1 септември. Вижте колко ще е тя

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: americanbanker.com

Потребителите на ипотечни кредити, които искат да рефинансират заемите си, ще трябва да платят нова такса. Тя е в размер на 0,5 процента от кредита.

Компанните Fannie Mae и Freddie Mac, които обслужват милиони ипотеки, ще добавят таксата от 1 септември.

Хората, които искат да намалят вноските по кредитите си, ще трябва да платят по минимум 1400 долара.

С това те ще имат с около 291 долара по-ниска такса месечно.

„Това е кражба на пари“, каза Грег Макбрайд, главен финансов анализатор в Bankrate.com. По думите му, идеята на таксата е, да влязат свежи пари във Fannie Mae и Freddie Mac.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

ВАШИТЕ ПАРИ: Колко пенсия мога да получа в Америка?

Вижте как да изчислите сумата, която може да получите

публикувано

на

Виж цялата статия

Здравейте, Ангел, бих искала да знам мога ли да взема пенсия без 10-годишен стаж в Америка? Аз лично имам само 6 години стаж, в момента съм на 66, но моят съпруг е вече пенсионер и получава пенсия всеки месец, след като той има нужните 10 години. Има ли възможност и аз да получа пенсия, преди да трябва да чакам още 4 години, за да натрупам нужните 40 кредитни точки или 10 години стаж?

Благодаря ви за този интересен въпрос и за подробностите около вашата ситуация, които ще ми помогнат да ви отговоря по най-изчерпателния и точен начин.

Във вашата ситуация, така, както сте ми описала нещата, вие ще можете да вземете пенсия, без да сте навършила 10 години работен стаж, защото можете да получите половината пенсия на вашия съпруг, ако бракът ви е продължил повече от една година, което предполагам, че е така.

Дори да влезем малко по-навътре по темата, защото смятам, че за много хора би било интересно да знаят и да се възползват от тази информация.

Ето ги детайлите и възможните ситуации:

 • При брак, който в момента е в сила и съпруг получава вече пенсия, е нужно от брака да е изминала поне една година от датата на сключване на този брак, за да може съпругата да получи определен процент от неговата пълна пенсия според нейната възраст.
 • При брак, завършил със смъртта на основния съпруг, на който се базира процента от пенсията, се изискват поне 9 месеца този брак да е бил в сила, за да може наследникът на пенсията да получи цялата пенсия на титуляра, който е починал.
 • При брак, приключил с развод, в който и двамата бивши съпрузи са все още живи, са нужни поне 10 години брак и съпругът, на чиято пенсия се базира процентът на съпругата, да е вече получател на собствената си пенсия.

В примерите съм използвал съпруг като основен получател и съпруга като получател на процент от пенсията, но полът няма значение и работи по абсолютно същия начин, ако ролите са разменени. Считам, че е важно да подчертая това, защото някои от читателите могат да сметнат, че половете на получателите биха имали ефект върху размера на пенсията, но това не отговаря на истината тук, в Америка.

През годините съм ставал свидетел на ситуации, в които тези факти не са били известни на много от моите клиенти, и като резултат от това те са изпуснали да получат сериозни суми пари от пенсията на своя брачен партньор или бивш брачен партньор, който е получавал пенсия в продължение на години наред. По този начин много хора са изчаквали грешно да натрупат необходимите кредитни точки и години стаж, докато те са можели да се пенсионират в по-ранна възраст и да спестят доста пари и от данъци, платени през годините, в които са продължили да работят, с цел натрупване на необходимия стаж за пенсиониране.

Искрено се надявам информацията, която представих днес, да е била полезна и интересна за всеки един от вас. Ако имате приятели и познати, които се интересуват и искат да знаят повече по темата, моля, споделете тази статия с тях, за да могат да са по-информирани в този хаос и се надявам по-уверени в бъдещето.


Ако имате въпроси или се интересувате от различните аспекти на финансовата част от живота, вие можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – [email protected] Въпросите, които четете, са зададени от клиенти, с които съм работил по време на консултации в моя офис.

И не забравяйте да се усмихвате!

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Вашите пари

Бъдещите цени на имотите: Какво казват експертите?

В момента жилищното търсене значително надвишава предлагането

публикувано

на

Виж цялата статия
Сн.: Flickr

Пандемията в световен мащаб и икономическата рецесия имат огромен ефект върху нацията. Несигурността, породена от двете, взети заедно, направи предсказването на потребителското поведение при покупко-продажба почти невъзможно. Поради тази причина прогнозирането на цените на жилищата стана и изключително трудно.

Обикновено има проста формула за определяне на бъдещата цена на всеки имот: изчислява се предлагането на имотите в момента в съотношение с търсенето. В момента жилищното търсене значително надвишава предлагането. Заявленията за ипотека за закупуване на имоти се повишиха до най-високото си ниво от 11 години насам, докато инвентаризацията на домовете за продажба е на (или близо)

най-ниско за всички времена

в историята до момента. Това обикновено води до повишаване на цените.

Някои експерти обаче не са убедени, че настоящият прилив на купувачи е устойчив. Ралф Маклафлин, главен икономист в Haus, обясни в прогнозата си за пазаруване от пазара през юни 2020 г. защо има безпокойство:

„Подемът, който ще видим това лято, е резултат от търсенето на жилища и малкото предлагане, но и от незавършените строителни обекти поради забавяне на доставка на материалите заради пандемията, което просто ще удължи строителния процес с поне още няколко месеца.“

Вирусът и други предизвикателства, които в момента влияят на индустрията, създадоха широк спектър от мисли за бъдещето на цените на жилищата. Ето списък на анализаторите и техните прогнози, от най-ниската амортизация до най-високото поскъпване:

 • CoreLogic: спад през годината с -1,5%
 • Haus: спад през годината от -1%
 • Zillow: промяната се очаква да достигне до -0,7%.
 • Home Price Expectation Survey: спад от -0,3%.
 • Fannie Mae: увеличение с 0,4% през 2020 г.
 • Freddie Mac: увеличение с 2.3% през 2020 г.
 • Zelman & Associates: увеличение с 3,0% през 2020 г.
 • Национална асоциация на брокерите National Association of Realtors (NAR): увеличение с 3,8% през 2020 г.
 • Асоциация на ипотечните банкери Mortgage Bankers Association: увеличение с 4.0% през 2020 г.

От този списък можем да изведем два важни извода:

 Няма реален консенсус сред експертите

и никой не прогнозира цените да се сринат, както през 2008 г.

В заключение, независимо дали мислите да купите нов дом, или да продадете стария, знайте, че цените на жилищата няма да се променят драстично тази година, дори при цялата несигурност, пред която сме изправени през 2020 г.


Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и се стремя непрестанно да ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си.

Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected]. Също моят уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com

Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Повече в коронавирус, Милионери
Починалите от коронавируса в САЩ станаха 680, официално обявените случаи са над 52 хиляди

Починалите от коронавируса в САЩ вече са 680, а официално огласените случаи на Ковид-19 са над 52 381, сочат данните...

Затвори