Заподозреният във фаталната стрелба в боулинг зала в Илинойс е зелена барета от армията на САЩ, разпределена към Седма група на специалните сили, базирана във Флорида, съобщиха властите в събота.

Заподозреният, Дюк Уеб, на 37 години, който е армейски сержант първа степен, е арестуван в събота през нощта заради стрелбата, която уби трима души и рани трима други в град Рокфорд, казаха официалните лица.

Сержант Уеб е обвинен в три убийства и три опита за убийство първа степен. "Смятаме, че това е напълно случаен акт - каза полицейският началник на Рокфорд,  Дан О'Шей, на пресконференция в събота. По думете му няма известни минали случаи, в които е замесен стрелецът или някоя от жертвите му. Според шерифа всичките 6 пострадали са простреляни, а мъже на 73, 65 и 69 години са убити.

14-годишен младеж е прострелян в лицето, но се намира в стабилно състояние. 16-годишно момиче е простреляно в рамото, а мъж на 62 години е в критично състояние след получени множество огнестрелни рани, каза шериф Дан О'Шей.

Засега не са известни самоличностите на ранените и убитите

Стрелбата е започнала когато сержант Уеб си тръгвал, се казва в изявление от армията в неделя следобед.

Обвиняемият е постъпил в армията през 2008 година и е сержант от специалните части за помощни операции и разузнаване, разпределен в Трети батальон, Седма група на специалните части (въздушнопреносима) от Camp Arthur “Bull” Simons и Eglin Air Force Base във Флорида

Командирът на Седма група на специалните части (въздушнопреносима) , полковник Джон У. Сейнс изказа съболезнования на близките на жертвите и заяви, че той и колегите му са шокирани и натъжени от трагичния случай.