Открийте ни и в

България

Зоран Заев идва на посещение в България

Българският президент подчерта принципната и непрекъсната подкрепа за бъдещето на Република Северна Македония в ЕС

публикувано

на

Перспективата за постигане на реална стъпка напред в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония беше във фокуса на разговора между премиера Зоран Заев и българския президент Румен Радев в края на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Премиерът Заев се договори за посещение в София, което трябва да се проведе в следващите дни, информираха от пресслужбата на държавния ни глава.

Българският президент подчерта принципната и непрекъсната подкрепа за бъдещето на Република Северна Македония в ЕС, както и очакванията на България за пряк и активен политически диалог, чрез който да бъдат разрешени откритите въпроси в двустранните отношения.

Зоран Заев: След три години ще се оттегля от политиката

„И Румен Радев, и Зоран Заев подчертаха положителния знак в отношенията между двете страни, който държавните глави на Република България и Република Северна Македония постигнаха с общото си посещение през май в Рим и Ватикана, за да отдадат почит на светите братя Кирил и Методий“, се казва в съобщението.

На срещата беше подчертана общата воля за постигане на устойчиви и необратими резултати в изграждането на добросъседски отношения между България и Северна Македония, за да се отговори на очакванията на гражданите и в двете страни.

Двустранното партньорство в областта на сигурността и отбраната, както и възможността за разширяване на сътрудничеството в областта на военното обучение и обмен на курсанти между двете страни, също бяха сред темите, обсъдени в Брюксел от премиера Заев и българския президент Радев.

На срещата присъстваха и заместник министър-председателят, отговарящ за европейските въпроси, Никола Димитров, министърът на външните работи Буяр Османи и министърът на отбраната Радмила Шекеринска, както и министърът на отбраната на Република България Георги Панайотов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено