Открийте ни и в

Новини

Зуека пристига в Чикаго с “Моят свят” – изложба с 33 от най-новите му платна (СНИМКИ)

Първа спирка за актьора, който отскоро показа на света изключителна даровитост в изобразителното изкуство ще бъде културният център Магура

публикувано

на

Зуека пристига в Чикаго с "Моят свят" - изложба с 33 от най-новите му платна (СНИМКИ)

За първи път актьорът Васил Василев- Зуек ще бъде гост в Културен център „Магура”- Чикаго в амплоато си на художник. Зуека ще представи 33 от най- новите си, специално рисувани за изложбата, платна.

Официалното откриване на уникалната колекция, озаглавена „Моят свят”, ще се състои на 12-ти октомври

в 19:00ч. в център „Магура”. За възпрепятстваните да присъстват се предоставя още една възможност – 13-ти октомври от 19:00ч. Две вечери, през които организаторите канят всички почитатели на изкуството да се запознаят с още един от талантите на Зуека и да усетят от първа ръка въздействието на картините му.

Изложбата ще гостува и в галериите на две американски библиотеки в района на Чикаго.

От 1-ви ноември тя ще може да се види в Prospect Heights Library, а от 1-ви декември в Niles – Main District Library.

Какво все пак да очакваме от предстоящата изложба? Организаторите обещават тя да прилича на своя автор – “многопластова в израза си, въздействаща, разпознаваема, знакова и самобитна”.

“Целият ми живот е минал в това да казвам на хората неща, които смятам, че са полезни. Дали ще го правя с картина или с нещо друго – няма никакво значение.

Аз рисувам театрални картини, защото през целия си живот съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия.

Просто сменям театралните средства с боя, с друго художествено средство, за да изразя същата идея. В главата ми е населено с много образи. Това е просто въображението ми. Цял живот съм правил едно и също нещо – споделял съм идеи и моето мнение за определени явления или процеси в нашата държава и въобще за взаимоотношенията между хората. Това е, което ме вълнува”, споделя Зуека, който отскоро заживя извън България със семейството си.

Актьорът постига изключителен успех с платната си. Неговите картини са харесвани, обсъждани и сред най-купуваните в онлайн платформите за изкуство и социалните медии. На изложбата картини ще могат да бъдат купувани.

Изложбата е част от календара с културни събития на Център “Магура” за новия творчески сезон 2022-2023г. За повече информация: [email protected] или на тел: 1.224.800.1538

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено