Неработещите прокуратура и КПКОНПИ имат отношение към всяка сфера от нашия живот и ако те си вършеха работата, ценовата криза с тока нямаше да е в такива размери, заяви народният представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев пред Bulgaria ON AIR. „В енергетиката има корупционен модел Борисов – Доган с няколко олигарси, които си разпределят определени капии. Ако прокуратурата работеше, ако КПКОНПИ работеше и не удряха само неудобните, енергетиката щеше да е реформирана, да работи доста по-адекватно и нямаше да има точно тази ценова криза. Щеше да има определени проблеми, но не с тази острота“, коментира Мирчев, който е и заместник-председател на енергийната комисия в парламента.

„Тъй като това не се случва, имаме студения резерв на Доган, един букет от интересни бизнеси на г-н Христо Ковачки и интересни хора в различни институции, назначени от него. Това е резултатът е от неработенето на КПКОНПИ и главния прокурор, който може да се види в различни области – от икономиката, през здравеопазването чак до образованието“, добави той.

„Нашата цел е друга, не да сменим Гешев и да сложим Иван Иванов или Георги Георгиев, които след време да обслужват тази власт или друга икономическа групировка. Искаме да променим законите по такъв начин, че никога на тая страна да не й се случват нито Гешев, нито Цацаров", допълни Мирчев.

„На мястото на г-н Цацаров бих се концентрирал върху защитата си, защото и от времето като главен прокурор, и като ръководител на КПКОНПИ има такава нужда. Той е достатъчно безспорна фигура в нашето общество и на негово място бих се подготвил по-добре да се защитавам“, каза той.