Открийте ни и в

Съд и прокуратура

Иван Гешев поиска имунитета на кандидат-депутат, шофирал дрогиран

От две години говорим, че това е социална епидемия, а парламентът не се занимаваше с реалните проблеми на българските граждани, посочва главният прокурор

публикувано

на

Иван Гешев поиска имунитета на кандидат-депутат, шофирал дрогиран

Главният прокурор на Република България Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г., съобщават от прокуратурата.

Искането е изготвено след направено предложение от прокурор от отдел „Специализиран“ към СГП във връзка с досъдебно производство, образувано на 02.09.2022 г.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 г. в град Сливен В.Г. е управлявал моторно превозно средство след употреба на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, поставени на управлявания от В.Г. автомобил, които са били издадени за друго МПС.

Сладко отмъщение: Певица отмъсти на бившия си, докато пее на сватбата му (ВИДЕО)

Наблюдаващият прокурор от СГП е оценил събраните в хода на разследването доказателства като достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В.Г. за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК.

Като кандидат за народен представител В. Г. е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Гешев направи изявление и за случващото се в страната преди заседанието на ВСС.

По негови думи прокуратурата е една от малкото останали стабилни институции в България.

“Къде виждате държава? В това, че вчера дрогиран шофьор с висока скорост уби 22-годишно дете в Шумен, може би виждаме държава в сгазените полицаи в Бургас или може би за случая на околовръстното в София?

Деца ядат стиропор и тапети, за да оцелеят в къща на ужасите (СНИМКИ)

От две години говорим, че това е, бих го нарекъл социална епидемия, а парламентът не се занимаваше с реалните проблеми на българските граждани.

„Може би виждаме държава в закриването на специализираните структури, които бяха най-ефикасното оръжие срещу престъпността, корупцията, организираната престъпност, тероризма,  в това, че наркотиците заливат улиците ни, а в последните месеци няма реализирана група за борба с организираната престъпност”, добави главният прокурор.

„Ние не робуваме на никакви корпоративни и частни интереси, ние работим в името на българския народ”, каза още Гешев

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено