Открийте ни и в

България

Шефът на КЕВР: Нямаме нужда от нова АЕЦ

Председателят на КЕВР заяви, че има по-важни неща, които трябва да се случат в българската енергетика

публикувано

на

Една ядрена централа се строи, ако  страната има нужда от електроенергия. Ние не само, че нямаме нужда, но сме впрегнали между 1000-2000 мегавата мощности за да изнасяме ток. Това заяви председателят на КЕВР доц. Иван Иванов международна конференция на тема “Перспективи пред енергийната и климатичната сигурност в Европа”, пише News.bg.

По думите му трите най-важни неща, които трябва да се случат в България, е да има енергийна стратегия, която да бъде приета на ниво, което съответства на самия нормативен акт. В нея трябва да бъдат заложени всички мерки за ускорено развитие на ВЕИ-тата и на децентрализация на енергийната система.

Втората важна тема в енергийната стратегия трябва да е бъдещето на въглищните централи в България. Трябва да има план за алтернативна заетост на хората, които работят там, настоя Иванов. Такъв план не е направен, защото няма нито едно управления няма. Иван Иванов се надява за в бъдеще да бъде направено.

Третата важна тема в новата енергийна стратегия трябва да е бъдещето на ядрената енергетика. Според него нова мощност трябва да бъде изграждане само на базата на заместваща.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено