Открийте ни и в

Политика

Иво Христов: Бъдещото правителство ще е съставено под натиск от САЩ и Европа

Ние все още мислим, че политическите лидери в България решават нещо

публикувано

на

Иво Христов: Бъдещото правителство ще е съставено под натиск от САЩ и Европа

Бъдещото правителство ще е съставено под външен натиск, идващ от САЩ и Европа. Така виджда бъдещия политическия животу нас Иво Христов.

“След взривяването на “Северен поток” войната пълзи на запад. Икономическата война – по отношение на икономическите санкции – отдавна е световна, а военните действия се разпростират.

Рискът е реален и поведението на президента

Румен Радев заслужава голямо уважение, тъй като той, бидейки юридически грамотен човек и професионален военен, оценява какво би значило да се подкрепи встъпването на Украйна в НАТО”, коментира пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов, бивш началник на кабинета на президента Радев.

“Очаквано е поведението на “Демократична България”. Не можем да очакваме от партия, която манифестира под чужди знамена, да защитава националния интерес. Нито да очакваш от партия, чието ръководство е съставено от бивши служители в неправителствени организации, да милее за националния интерес”, коментира евродепутатът по повод заявеното от “Демократична България” намерение да внесат проект за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна веднага след свикване на Народното събрание.

Разстрел за 2 млн. лева и бяла роза – как офицер от НСО и син на бивш министър ликвидираха онкоболна

По думите му ДБ се опитва да зададе дневния ред на парламента, преди той да е започнал своята дейност:

“И го задава не с тема, която е свързана с България, а с международна тема. Случайно ли е? В парламента имаме неравновесно положение с много фрагментирана карта, което съвсем не значи, че не е възможно съставянето на правителство. Ние все още мислим, че политическите лидери в България решават нещо, те и преди нямаха толкова тежка дума, а в състояние на война – още по-малко. Допускам, че бъдещият кабинет може да бъде нареден под външен натиск, тъй като

САЩ и Европа биха желали да имат в България една управляема администрация,

която да не създава проблеми в контекста на войната”.

Нова заповед: удължават COVID мерките в България

Според Иво Христов е възможно да бъде съставено правителство и то няма да бъде ляво или дясно, а в контекста на войната то ще е “правоверно евро-атлантическо”:

“Като съберете поведението на ДБ и излъчените от ГЕРБ модератори на преговорите – Росен Плевнелиев и Соломон Паси, още ли ще има въпрос, че това е конспирация? Според мен – не!”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено