Открийте ни и в

България

Идея на ресторантьори: Децата на училище в заведенията

От заведенията са категорични, че имат достатъчно място и няколко зали, в които да разделят децата

публикувано

на

С преминаването в онлайн обучение се зародиха и новите идеи, за това как за децата да се грижат възрастни, а родителите им да ходят на работа. 

Собствениците на ресторант в София предлагат учениците да се събират и да учат в тяхното заведение, съобщава NOVA. 

Според родители онлайн обучението, е проблем колкото за децата толкова и за възрастните, на които им се налага да съобразят целия си работен график с учебната седмица.  

Това е и причината от столично заведение да измислят решение на проблема.

„Децата нямат нужда от зелен сертификат и могат да се събират в нашия ресторант на малки групи, за да се обучават онлайн. Ние ще ги наблюдаваме, ще ги нахраним и ще ви ги предадем, когато се освободите от вашите задължения”, казват организаторите.

В настоящата заповед на здравния министър се казва, че групови занятия за деца, могат да се провеждат при строго определена минимална дистанция и при не повече от 5 човека в помещение. От заведението са категорични – имат достатъчно място и няколко зали, в които да разделят децата.

„Идеята е на ръба на заповедта. В нея всякакви занимания и събирания с деца не са позволени. Остава въпросът кой ще понесе отговорност, ако нещо се случи”, каза  адвокатът по медицинско право Мария Петрова. 

За да е ясна отговорността  децата под 12 години ще трябва да са с придружител, казват от ресторанта. Тези над 12 години ще могат да идват и сами, но след като от ресторанта получат контакт на родител. А докато са в заведението, за поведението на децата ще следи персонала.

Към този момент идеята среща одобрение сред клиентите на ресторанта, а родители вече са направили резервации за децата си. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА