Открийте ни и в

България

Изборите зад граница ще струват над 7,6 млн. лв.

Николай Милков увери, че ще може да се организира вот и в Русия.

публикувано

на

Изборите зад граница ще струват над 7,6 млн.

МВнР ще дава всяка седмица брифинг за дейността си. Това съобщи външният министър – Николай Милков. Предсрочните избори ще са първата точка, която ще се обсъжда на брифингите.

Еврозоната и шенгенското споразумение са приоритетите на МВнР

Милков обяви, че ще има не трима, а двама заместници. Досегашният ни извънреден и пълномощен посланик в Украйна Костадин Коджабашев става служебен заместник-министър на външните работи, а Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет.

Ресорите на Петрова са темата за Република Северна Македония, бъдещото членство на страната ни в Шенген, както и присъединяването ни в ОИСР.

Светлана Стойчева-Етрополски става началник на кабинета на министъра. Тя е бивш посланик на България в Канада.

Шефът на ЦИК: Има достатъчно машини за гласуване, изборите ще струват 70.5 млн.лв.

От МВнР заявиха, че са започнали работа във връзка с предстоящия предсрочен вот. За организацията на изборите в чужбина са предвидени 7 635 000 лв. Поискано е разрешение за провеждане на изборите в чужбина и засега има четири одобрения, сред които Испания и Южна Африка. Очаква се за предсрочния вот извън страната да отворят врати 800 изборни секции.

Чуждестранни медии за България: Изборите засилват икономическата несигурност

Николай Милков увери, че ще може да се организират изборите и в Русия. По думите му наличните там служители ще са достатъчни за целта. Той вижда по-скоро проблем в консулското обслужване на наши съграждани. „Посолството ни в Русия разполага с 8 човека дипломатически и технически персонал. Те са напълно достатъчни да покрият секцията в Москва. Ще бъде командирован човек, който да работи за секцията в Санкт Петербург”, увери зам.-министър Костадин Коджабашев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено