Открийте ни и в

СВЯТ

Избягал в Беларус полски войник: „Повече от 240 мигранти бяха убити по границата!“

Той признава, че е участвал в организирани убийства с други полски войници в близост до полското селище Семяновка

публикувано

на

Ужасно твърдение в сърцето на Европа: Полският войник на име Емил Чечко, който избяга в Беларус по време на мигрантската криза на границата между Беларус и Полша, твърди, че по време на събитията са били убити повече 240 имигранти.

Продължава разследването, започнато от беларуска страна по повод кризата, която започна в резултат на притока на мигранти от Близкия изток, предимно от Близкия изток, към полската граница на Беларус през последните месеци.

Емил Чечко, който служи като полски граничар по време на напрежението на границата и избяга в Беларус на 16 декември, заявявайки, че „не иска да участва в суровите интервенции срещу имигрантите на границата“, даде изявление като част от на разследването, започнато от белоруския следствен комитет по отношение на мигрантите.

В изявление на белоруския следствен комитет се съобщава, че “по време на разследването на наказателното дело Емил Чечко каза, че от 8 юни 2021 г. е участвал в организирани убийства с други полски войници в близост до полското селище Семяновка и по границата с Беларус. Според думите на този войник повече от 240 души са били убити на границата“.

В изявлението на Чечко по повод твърденията, че убитите мигранти са погребани в кладенци, подготвени в горската местност, се посочва: „Според този войник мъртвите тела на мигрантите са погребани от полските сили за сигурност в специално подготвени ями в горската зона. Освен това колегите му разказаха за участието си в екзекуциите.”

Беше посочено, че необходимите страни са били информирани за детайлите на разследването чрез Министерството на външните работи.

“Беше поискано Министерството на външните работи на Беларус да бъде информирано по дипломатически канали до съответните международни организации, страните от Близкия изток и упълномощените органи в Афганистан, с цел установяване на обективни доказателства въз основа на получената информация.

Беларуски следствен комитет започна инициатива за събиране на информация за изчезването на граждани, заминаващи за Германия и Западна Европа.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА