Открийте ни и в

България

Изгонването на руските дипломати беше глупост, но ще подкрепим действията на правителството

Винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков за премиер. Посоката за оттегляне или привеждане в съответствие на нашите и техните дипломати трябва да бъде продължено. Правителството да не дава крачка назад.

публикувано

на

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му подкрепиха действията на Кирил Петков и правителството за изгонването на 70-те руски дипломати.

“Остносно изгонването на 70 руски дипломати – така гръмко обявено от Кирил Петков. Разбрахме после, че не бил той, а друг. Сега трябва да избираме пред една аматьорска позиция, да отсеем тази хубава българска поговорка „Зърното от плявата“. Аз и партията, която ме е избрала за лидер, сме горди хора. Тук, когато започна войната, казах, че докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. С две ръце подкрепяме чл. 11 в съответствие на бройките на дипломатите и прекомерното присъствие на руски дипломати и обслужващ персонал. Това обаче трябваше да се случи по друг начин – външният министър и премиерът да излязат и да го обявят като доклад на службите, ако има такъв. Ако няма – да поемат политическа отговорност. Тоест да заговорят за реципрочност, да запознаят президента, да дойдат в парламента и щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти”, заяви Борисов на пресконференция в петък сутрин.

“Винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков за премиер. Посоката за оттегляне или привеждане в съответствие на нашите и техните дипломати трябва да бъде продължено. Правителството да не дава крачка назад. Има пълната ни подкрепа. Защото иначе би значело капитулация, отказ от суверенитет, а не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дори аматьорските действия трябва да бъдат подкрепени, за да стигнат до края”, обяви Борисов.

Очаквайте още информация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА