Открийте ни и в

СВЯТ

Изменението на климата ще доведе до разпространение на 4000 нови вируса сред бозайниците до 2070 г.

Моделирането на възможностите за бъдещо предаване на вируси е трудна задача според учени

публикувано

на

Ново проучване прогнозира, че глобалното затопляне ще причини разпространението на до 4000 нови вида вируси сред животните и всички бозайници, включително хората, до 2070 г.

Болестите, предавани от животни, които стават все по-важни с епидемията Covid-19, продължават да заемат дневния ред на обществеността.

Грег Албъри от Берлинския институт за напреднали изследвания отбеляза, че до 2070 г. близо 4000 потенциални вирусни инфекциозни заболявания ще бъдат открити сред бозайниците до 2070 г. и те вероятно няма да са подобни на пандемията от Covid-19.

Според изследването се подчертава, че до 2070 г. Източен Китай, Индия, Индонезия и Филипините, както и някои европейски населени места, могат да бъдат „точки на заразяване“.

Матю Алиота, професор в Катедрата по ветеринарни и биомедицински науки в Университета на Минесота, отбеляза, че изменението на климата ще увеличи възможността за разпространение на вируси в нови географски райони.

Даниел Бауш, президент на Американската асоциация по тропическа медицина и хигиена, се съгласи с резултатите от изследването, но подчерта, че моделирането на възможностите за бъдещо предаване на вируси е трудна задача.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА